Doi polițiști au salvat în ultima clipă doi bătrâni dintr-un incendiu. Câteva secunde au făcut diferența între viață și moarte

0
Publicat:

Operațiunea de salvarea a fost destul de dificilă, polițiștii acoperindu-și fețele din cauza fumului gros. Ei au reușit să salveze și animalele bătrânilor.

Polițiștii au reușit să-i salveze pe bătrânio din incendiu
Polițiștii au reușit să-i salveze pe bătrânio din incendiu

O femeie de 80 de ani și soțul ei au fost salvați în ultima clipă de doi polițiști care se aflau în timpul serviciului de patrulare în comuna Cârligele, sat Blidari.

Era trecut de ora 22.30 când Georgiana și Ginel, cei doi polițiști, au observat flăcări intense care se manifestau într-o zonă izolată.

Întâmplarea a fost povestită de polițiștii IPJ Vrancea, care i-a felicitat pe colegi pentru curaj.

”Cunoscând bine zona, au realizat că incendiul se manifesta la una dintre cele două locuințe aflate la circa 7 km de locul în care se aflau. În câteva minute se aflau deja la poarta casei cuprinsă de flăcări. Știau că în acea locuință s-ar putea afla două persoane și că le-ar fi fost foarte greu să se autoevacueze, în special femeii. Împreună cu un vecin, care cunoștea locuința în interior, colegii noștri au pătruns prin fumul dens, având fețele acoperite și imediat au auzit o voce stinsă. Femeia în vârstă de 80 ani căzuse pe podea iar flăcările îi cuprinseseră deja fesul pe care îl purta. Respira cu mare dificultate din cauza fumului dens, fiind scoasă și îndepărtată de orice pericol de către colegul nostru și vecinul celor doi. Colega noastră Georgiana a verificat cu lanterna ca nu cumva bărbatul să fie și el prins între flăcări. L-a zărit printre fum în curte, către o anexă. Apoi, știind că cei doi cresc animale, a reușit să le elibereze. Proprietarul le-a spus colegilor că are butelii cu gaz în locuință, toți vecinii fiind îndepărtați”, potrivit IPJ Vrancea.

Ei am menționat că intervenția promptă, cunoașterea populației și prezența de spirit a celor doi polițiști, colegi de promoție în anul 2019 iar în prezent colegi în cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cotești, au dus la evitarea unei tragedii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite