Polițiștii de frontieră români au salvat 108 oameni aflați pe o navă în derivă în Marea Mediterană VIDEO

0
0

Polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă au salvat 108 persoane care se aflau la bordul unui yacht, aflat în derivă, în Marea Mediterană.

Intervenţie salvatoare a poliţiştilor de frontiera români FOTO Poliția de Frontieră
Intervenţie salvatoare a poliţiştilor de frontiera români FOTO Poliția de Frontieră

Miercuri, 26 octombrie 2022, autorităţile competente italiene au transmis informații despre o ambarcaţiune aflată în derivă, în Marea Mediterană, la bordul căreia se aflau mai multe persoane.

Imediat, a fost declanşată operaţiunea de căutare și salvare în apele teritoriale ale acestui stat. La solicitare a răspuns comandantul navei MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2022“ sub egida Agenţiei Frontex. Yachtul a fost identificat rapid pe radar și vizual de către echipaj.

În urma intervenţiei de salvare au fost recuperate 108 persoane, printre care 93 de bărbaţi, șapte femei şi opt copii, provenind din Iraq, Iran, Maroc şi Egipt.

Toate persoanele au fost transbordate în siguranţă la bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a PFR şi aduse în portul Crotone, unde au fost preluate de către autoritățile italiene pentru cazare temporară şi demararea procedurilor specifice în astfel de situaţii.

La finalizarea acţiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 1102 şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

Nava de patrulare a Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite