DNA cere din nou strămutarea dosarului de corupţie al lui Oprişan la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Departamentului Naţional Anticorupţie mizează de această dată pe o excepţie de necompetenţă teritorială a Judecătoriei Focşani. Oprişan nu s-a prezentat la termenul astăzi motivând că este bolnav.

Procesul a rămas în pronunţare până săptămâna viitoare când magistratul ce instrumentează cazul, Luminiţa Duţă va decide dacă acceptă excepţia depusă de Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA) sau dacă va judeca dosarul în continuare la Focşani.

Citiţi şi: Oprişan zgâlţâie vilele din Crângul Petreşti

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan este judecat alături de alţi patru funcţionari publici din instituţie pentru fals, uz de fals, abuz în serviciu şi utilizarea unor fonduri în alte scopuri decât cele pentru care au fost alocate.

Prejudiciul de care este acuzat şeful CJ Vrancea se ridică la două milioane de euro şi vizează lucrări de asfaltare pe 43 de drumuri achitate din bani publici în campania electorală din 2004 şi neexecutate, dar şi achiziţionarea complexului turistic "Căprioara" din crângul Petreşti, situat la marginea municipiului Focşani.

Popularitatea baronului a strămutat încă o dată dosarul

La termenul de astăzi au fost prezenţi fostul director tehnic din CJ, Liviu Rusu (foto), dirigintele de şantier de la acea vreme, Valeriu Iacob şi avocaţii celorlalte părţi din dosar.

image

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a lipsit de la termenul de astăzi pe motiv că este bolnav. Oprişan a motivat de altfel absenţa şi la alte termene cu adeverinţe medicale ce atestau că suferă de pneumonie interstiţială. Acesta nu a putut fi contactat astăzi.

Avocaţii părţilor implicate în dosar, prezenţi astăzi în sala Judecătoriei Focşani au susţinut în faţa completului de judecată că excepţia de necompetenţă teritorială depusă de DNA nu este întemeiată. „Excepţia de necompetenţă teritorială este neîntemeiată acum. Actul de sesizare (rechizitoriul - n.r.) a fost citit iat termenul de depunere a excepţiei a trecut deja. Practic strămutarea a fost data trecută doar pe recursul DNA la decizia instanţei din Focşani de refacere a urmăririi penale, dar nu a fost strămutată cauza pe fond", a declarat şi avocatul ce îl reprezintă pe Oprişan, Alexandru Bălan.

Nu este prima dată când DNA solicită strămutarea dosarului Oprişan & Co la Cluj. Procesul a fost strămutat şi în 2007 la Tribunalul Cluj, când procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie au atacat decizia magistratului focşănean Luminiţa Duţă de refacere a urmăririi penale în dosar şi au solicitat strămutarea recursului la Tribunalul Cluj pe motiv că popularitatea baronului de Vrancea în judeţ ar putea influenţa deciziile magistraţilor vrânceni. Judecătorii clujeni nu au admis recursul procurorilor DNA.

Voicu se laudă cu intervenţii pentru Oprişan

Potrivit stenogramelor publicate de portalul Hotnews privind discuţiile senatorului Cătălin Voicu arestat pentru trafic de influenţă cu mai mulţi demnitari, acesta îi comunica fratelui primarului Constanţei, Alexandru Mazăre că ar fi intervenit pe lângă magistraţii Curţii Supreme de Justiţie pentru a favoriza dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea. „Păi, din cauza lui Mitrea am pierdut votu'. El a pus pe Oprişan să nu voteze cu mine. Am zis: "Oprişane, o să te bată Dumnezeu!" "Mă jur pe fata mea c-am votat cu tine!" "Băi, nu mai, că te-a vazut cineva că n-ai votat cu mine, Mariane! La doişpe noaptea m-ai chemat la Hrebenciuc acasă. Am făcut nu ştiu cate drumuri la tine, la Vrancea. Ai văzut că dacă m-am retras eu, ţi-a trimis dosaru' la Cluj? O să vezi ce iei tu la Cluj!" "Că iau, ce iau?" "Iţi spune altcineva!". I-a pregatit condamnarea ....(neinteligibil)...colegu' lu' Costiniu. "Da, îl rezolv!" A...I-a dat-o cu şmecherie la....Din toata Romania, i-o stramuţi la Cluj? Păi, asta e cusută cu aţă violet!", se arată în stenograma în care Voicu îi reda lui Alexandru Mazăre o conversaţie pe care ar fi avut-o cu Marian Oprişan.

Preşedintele CJ Vrancea a declarat atunci că nu a avut nici o discuţie cu senatorul Voicu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite