Despăgubiri pentru familia fostului poliţist vrâncean găsit mort într-o pensiune. Ce pedepse au mai dat judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit anchetatorilor, vinovaţi sunt cei care au montat instalaţia de încălzire, dar şi patronul Gheorghe Filpciuc, pentru că a dispus efectuarea de modificări neautorizate la această instalaţie.

După nouă ani de anchetă şi procese, Curtea de Apel Suceava a dat sentinţe în procesul în care patronul unei pensiuni şi reprezentanţii unei firme de gaze sunt acuzaţi de ucidere din culpă. 

Un fost ofiţer de poliţie vrâncean, Daniel Ciupercă a murit în noaptea de 3 spre 4 februarie 2010, într-una din camerele pensiunii Aristocrat, intoxicat cu monoxid de carbon provenit din centrala termica a clădirii.

Astfel, judecătorii suceveni l-au condamnat pe Gheorghe Filipciuc, patronul mai multor restaurante şi hoteluri din Suceava, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Totodată, pedepse cu suspendare şi plata unor despăgubiri cuprinse între 30.000 şi 75.000 de lei au primit şi  Ionel Luchian, Dumitru Paul Pădurariu şi Codrin Costinel Slavu, daunele civile urmând să fie plătite familiei fostului ofiţer de poliţie.

Decizia instanţei sucevene este definitivă.

La începutul lunii februarie 2010, un bărbat a murit, iar alte 16 persoane au ajuns la spital după o noapte petrecută la pensiunea „Casa Aristocrat”, de la ieşire din Suceava spre Şcheia. În dimineaţa zilei de 4 februarie 2010, mai multe persoane cazate la această pensiune au început să acuze dureri de cap şi stări de greaţă. Administratorul pensiunii, Gheorghe Filipciuc, a chemat reprezentanţii firmei care a instalat centrala termică şi instalaţia de încălzire pentru a face verificări. Toate camerele au început să fie verificate, însă la camera 106 nu răspundea nimeni.

Unul dintre angajaţi a deschis uşa cu o cheie de rezervă, iar în interior a fost găsit un bărbat care era întins pe pat fără suflare. Daniel Ciupercă pe numele său, de 45 de ani, din Focşani, era venit la Suceava în interes de serviciu.

Institutul de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti a finalizat analizele care confirma faptul că Daniel Ciupercă a murit în noaptea de 3 spre 4 februarie 2010, într-una din camerele pensiunii Aristocrat intoxicat cu monoxid de carbon provenit din centrala termica a clădirii, iar nicidecum în urma unor probleme cardiace. Potrivit anchetatorilor, vinovaţi sunt cei care au montat instalaţia de încălzire, dar şi patronul Gheorghe Filpciuc, pentru că a dispus efectuarea de modificări neautorizate la această instalaţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite