De luni, acces doar cu aprobarea jandarmilor în Piaţa Moldovei. Transportul de călători, disponibil doar pentru oamenii muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Moldovei din Focşani
Piaţa Moldovei din Focşani

Măsurile au fost adoptate în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului local pentru situaţii de urgenţă din data de 27 martie.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a municipiului Focşani întrunit în şedinţă extraordinară a adoptat o serie de măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19

Începând cu data de 28 martie 2020 transportul public local de călători se va realiza doar pentru a transporta persoanele care se deplasează la şi dinspre locul de muncă, astfel: de luni până vineri, în intervalele orare 05.00-08.00  şi 14.00-17.00. Sâmbăta şi duminica nu va circula nici un autobuz destinat transportului public local de călători în municipiul Focşani.

Începând cu data de 30 martie 2020 SC Administraţia Pieţelor Focşani SA va lua măsuri urgente, în vederea limitării accesului în pieţele aflate în administrare, astfel:

a)Piaţa Centrală se va împărţi în trei zone:
-    boxe de carne
-    piaţa interioară
-    tarabe exterioare
Tarabele exterioare amplasate pe trotuarul străzii Piaţa Moldovei şi străzii Mare a Unirii se vor desfiinţa.
În zona boxelor de carne se va limita accesul, utilizându-se garduri tip jandarmerie, lăsând doar două intrări/ieşiri. Numărul de persoane care au acces va fi de maxim 30.

În zona Pieţei interioare uşile de acces vor fi închise, fiind organizate doar două intrări/ieşiri. Numărul de persoane care au acces va fi de maxim 30.

Tarabele exterioare amplasate pe str. Greva de la Griviţa vor fi împrejmuite, având doar două căi de acces, una dinspre intersecţia cu str. Piaţa Moldovei şi una la intersecţia cu str. Mare a Unirii. Numărul de persoane care au acces va fi de maxim 30.
b)În Piaţa Sud accesul va fi restricţionat, fiind organizate doar două intrări/ieşiri. Numărul de persoane care au acces va fi de maxim 30.
c) Se suspendă temporar orice activitate comercială în  Piaţa Obor, pe toată perioada stării de urgenţă. Măsura se aplică începând cu data de 30.03.2020.

Programul de funcţionare al pieţelor este:
luni – vineri în intervalul orar 07.00-18.00
sâmbătă – duminică în intervalul orar 07.00-14.00.

Zilnic, după închiderea pieţelor, se va proceda la dezinfecţia tuturor suprafeţelor (pavimente şi tarabe) cu substanţe avizate de organele abilitate din structura Ministerului Sănătăţii.
În vederea asigurării relaţiei cu publicul al Primăriei municipiului Focşani, cât şi cu alte instituţii colaboratoare, toate documentele vor fi comunicate online pe adresa de e-mail a Primăriei municipiului Focşani primarie@focsani.info.

În situaţia în care documentele nu pot fi comunicate online, la intrarea în sediul Primăriei municipiului Focşani va fi amplasată o cutie specială unde persoanele vor putea lăsa documente destinate instituţiei. Corespondenţa primită în acest mod va fi preluată zilnic, la ora 12.00 şi la terminarea programului, urmând ca după dezinfectare să fie înregistrate şi repartizate spre soluţionare. Numerele de înregistrare vor fi comunicate ulterior la numerele de telefon sau adresele de mail menţionate în documentele depuse.

Impozitele şi taxele locale datorate la bugetul local al municipiului Focşani se vor achita online, utilizându-se procedura afişată pe site-ul Primăriei municipiului Focşani prin intermediul platformei ghiseul.ro. Pentru persoanele care nu au posibilitatea plăţii online la sediul Primăriei municipiului Focşani din bdul. Dimitrie Cantemir nr. 1 bis va fi deschis un ghişeu de încasări zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-13.00.
Punctul de lucru al Serviciului impozite şi taxe locale din cadrul Primăriei municipiului Focşani, situat în str. Cuza Vodă nr. 56 va funcţiona pe perioada stării de urgenţă cu următorul program cu publicul pentru depunere şi ridicare documente în vederea luării în evidenţă a autovehiculelor: luni şi miercuri în intervalul orar 08.00-13.00.

Pentru comunicarea online a documentelor necesare în vederea înmatriculării autovehiculelor se va folosi adresa de e-mail evidenta_auto@focsani.info

Direcţia de dezvoltare Servicii Publice Focşani, în colaborare cu SC CUP Salubritate SA Focşani vor spăla şi dezinfecta suprafeţele carosabile şi pietonale, utilizând substanţe avizate de organele abilitate din structura Ministerului Sănătăţii pentru dezinfecţie, în baza unui grafic ce va fi aprobat de Primarul municipiului Focşani.
Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani va asigura dezinfecţia scărilor de bloc din municipiul Focşani cu substanţe avizate de organele abilitate din structura Ministerul Sănătăţii pentru dezinfecţie în baza unui program stabilit. Prioritate vor avea scările de bloc unde locuiesc cetăţeni pentru care s-a confirmat infectarea cu COVID-19.

Maşinile destinate transportului în regim de taxi vor putea transporta maxim două persoane.
Se recomandă operatorilor de transport în regim de taxi ca, pentru cadrele medicale, asistenţi, infirmieri care se deplasează de la locul de domiciliu la locul de muncă şi retur să nu se perceapă tarife. Pe perioada situaţiei de urgenţă în municipiul Focşani se sistează perceperea taxei de parcare în parcările cu plată. (SURSA: Primăria Focşani)

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite