Cultura odobeşteană, în sărbătoare toată săptămâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Cultură ”C. C. Giurescu” din Odobeşti organizează în perioada 15-19 octombrie, a VII-a ediţie a Zilelor Culturii Odobeştene, manifestare prin care încearcă promovarea valorilor culturale şi racordarea oraşului la viaţa culturală naţională.

Ediţia din acest an va începe luni, 15 octombrie, cu două evenimente cultural-artistice. La ora 12, în Sala de lectură „Dumitru Pricop”, scriitorul odobeştean Ionel Mony Constantin va lansa în premieră  volumul de poeme „În oglindă” (Parodii), apărut în 2018 la Editura Salonul literar din Oraşul Viilor Domneşti; prezentarea autorului şi a volumului va fi făcută de scriitorul Gheorghe Andrei Neagu.

De la ora 14, în acelaşi imobil – „Casa Dr Georgescu”, dar la Sala de cinema „Constantin Apostol”, scriitorul Gheorghe Mocanu va debuta în dramaturgie cu volumul de teatru „Heidegger” (Editura Salonul literar, Odobeşti, 2017).

Pentru acest moment emoţionant va veni special de la Bucureşti cunoscutul om de teatru şi film Mihai Bisericanu de la Teatrul Bulandra. Miercuri, 17 octombrie, la ora 12, odobeştenii sunt invitaţi să-l omagieze pe singurul academician din urbe, inginerul George Bărănescu, ocazie pentru prezentarea „Dictionarului academicienilor vrânceni” (Editura Terra, Focşani, 2018).

Vineri, 19 octombrie, de la ora 12, iubitori de poezie au ocazia să descopere cel mai recent volum al scriitorului Florinel Agafiţei, „Poeme târzii, Kladlara” (Editura Zigotto, Galaţi, 2017), iar iubitorii de pictură să participe la vernisajul expoziţiei „Anotimpuri”, cu 15 tablouri realizate de Florinel Agafiţei, de această dată în ipostaza de pictor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite