Cu ochii după stele în centrul oraşului. Ce se va întâmpla în singura clădire cu etaj din Grădina Publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea cu etaj din Grădina Publică, transformată în observator astronomic
Clădirea cu etaj din Grădina Publică, transformată în observator astronomic

Primăria municipiului vrea să transforme un spaţiu comercial din Grădina Publică în punct de observaţii astronomice şi club de astronomie

După eşecului înregistrat cu spaţiile comerciale şi meşteşugăreşti din Grădina Publică, în urma proiectului european de modernizare a Pieţii Unirii, Primăria Focşani vrea acum să dea o nouă întrebuinţare clădirilor care nu au fost încă închiriate.

Singura clădire cu etaj, care avea destinaţia de spaţii comerciale-birouri, ar urma să fie transformată în punct de observaţii astronomice şi astroclub, cu terasă carosabilă.

Proiectul este propus de Direcţia Managementul Proiectelor din cadrul Primăriei şi va fi discutat în şedinţa Consiliului Local de joi, 26 octombrie.

În acest sens, de la bugetul local se vor aloca 20.000 de lei pentru realizarea studiului de soluţie privind amplasarea observatorului astronomic.

Iniţial, observatorul astronomic a fost gândit să fie înfiinţat în fostul turn de apă din Cartierul Sud, aflat în gestiunea ENET, însă Primăria s-a răzgândit, probabil din cauza investiţiei foarte mari.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite