Cel mai modern spital din Moldova va fi construit la Odobeşti. Cine este investitorul şi câţi bani costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul va fi cnstruit de un fond de investiţii italian
Spitalul va fi cnstruit de un fond de investiţii italian

Unitatea medicală va avea 160 de paturi şi personalul medical va fi format atât din români, cât şi medici de alte naţionalităţi.

Locuitorii oraşului Odobeşti suferă în continuare după închiderea în anul 2010, prin aşa zisele reforme în sănătate, a spitalului care deservea populaţia din zonă şi de pe Valea Milcovului.

Conducerea Primăriei spune însă că situaţia se va schimba radical din acest punct de vedere, după ce Consiliul Local a aprobat recent punerea la dispoziţie a unui teren în suprafaţă de şase hectare, pentru construirea în regim privat a unui spital modern.

Un cunoscut fond de investiţii din Italia, care mai deţine şi alte unităţi spitaliceşti în Europa, va construi la Odobeşti un spital cu 160 de paturi.

"Este o investiţie de aproximativ 200 de milioane de euro. Spitalul va avea 160 de paturi de internare şi în cadrul lui vor funcţiona opt secţii medicale, unele dintre specialităţi fiind o premieră în zona Moldovei. Conform investitorului, lucrările vor începe în primăvara lui 2018 şi termenul de execuţie va fi doar de un an", ne-a declarat primarul Daniel Nicolaş.

Potrivit edilului, se vor face foarte multe angajări, iar personalul care va deservi unitatea spitalicească va fi compus atât din români, cât şi din străini.

"10% din personalul medical va avea altă naţionalitate decât cea română. Vor veni să lucreze mari profesori universitari din străinătate, în colaborare cu medici români", ne-a mai precizat primarul oraşului Odobeşti.

Chiar dacă nu este un spital de stat, autorităţile spun că unitatea medicală va intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru decontarea serviciilor pacienţilor, dar va exista şi componenta privată, unde oamenii vor plăti pentru serviciile medicale.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite