Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi Constanţa este renovată cu bani strânşi din campanii naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări de renovare la spitalul din Constanţa FOTO SCJUC
Lucrări de renovare la spitalul din Constanţa FOTO SCJUC

Este nevoie de suma de 1,3 milioane de euro pentru renovarea secţiei Terapie-Intensivă Nou Născuţi  din spitalul din Constanţa. Mai multe asociaţii umanitare au strâns bani în urma campaniilor umanitare.

Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi nu a fost renovată niciodată. În această secţie primesc anual îngrijire 1.000 de nou-născuţi cu probleme medicale, din judeţul Constanţa şi alte trei judeţe din sud-estul ţării: Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. 

Lucrările de renovare au început în luna august şi sunt estimate să dureze aproximativ un an. Secţia va dispune de spaţii speciale pentru părinţi, pentru personalul medical, pentru consilierea psihologică a părinţilor, precum şi săli de consultaţie. Totodată, noua secţie va fi dotată cu o soluţie de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini şi parametri medicali, în timp real şi urmărirea de la distanţă a semnelor vitale ale pacienţilor.

În octombrie 2016, Fundaţia Vodafone a anunţat în cadrul Galei Anuale sprijinul pentru renovarea secţiei de Neonatologie a Spitalului Constanţa, prin dublarea sumei strânse în campania naţională de strângere de fonduri organizată de Asociaţiile Inima Copiilor şi Dăruieşte Aripi. Bugetul întregului proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. 

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, dr. Cătălin Grasa, a participat joi seară  la gala anuală a Fundaţiei Vodafone România. În cadrul evenimentului, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă  Constanţa a purtat discuţii cu CEO-ul Vodafone România, Murielle Lorilloux, şi cu alţi membri aflaţi în conducerea Fundaţiei Vodafone care s-au declarat mulţumiţi de colaborarea pe care o au cu Spitalul Judeţean Constanţa, vizavi de renovarea secţiei de Terapie-Intensivă Nou Născuţi.  

„A fost o plăcere sa particip la acest eveniment şi îi asigur pe toţi cei implicaţi în derularea acestui minunat proiect, de sprijinul nostru necondiţionat. Aşteptăm cu nerăbdare să desfăşurăm un act medical la cele mai înalte standarde, a declarat dr. Cătălin Grasa. De asemenea, managerul SCJU le-a mulţumit pentru colaborare şi i-a asigurat de tot sprijinul pe membrii celorlalte asociaţii implicate în derularea proiectului, „Inima Copiilor“ şi „Dăruieşte Aripi“, transmite Biroul de Comunicare al SCJU.   

lucrari spitalul constanta
ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite