Cămin de bătrâni al Crucii Roșii Vrancea, închis de autorități în urma unui control

0
Publicat:

Verificările au pornit de la o reclamație primită de prefectul de Vrancea, Nicușor Halici. Centrul aparține Crucii Roșii Vrancea, dr nu avea autorizație de funcționare.

Prefectul a dispus închiderea căminului FOTO Lucian Bălărie
Prefectul a dispus închiderea căminului FOTO Lucian Bălărie

Prefectul județului și o echipă de control au descins miercuri, 12 iulie, la un cămin de bătrâni din Vârteșcoiu unde au găsit mai multe nereguli. Este vorba despre Casa Bavareză, un centru rezidențial ce aparține Crucii Roșii Vrancea și care adăpostește 46 de persoane.

Prefectul Nicușor Halici a acționat la „pont”, acțiunea de control fiind întreprinsă în urma unei reclamații. De fapt, s-a dovedit că centrul respectiv nu avea nici măcar autorizație de funcționare, deși se afla în subordinea Filialei de Cruce Roșie Vrancea.

Pe lângă faptul că incinta nu era tocmai un exemplu de igienă, așa cum ar fi trebuit să fie, în urma verificărilor s-au găsit medicamente și alimente expirate, depozitate unele lângă altele în frigidere.

De asemenea, beneficiarii erau cazați câte 5-6 în camere mici, de trei pe patru metri sau de patru pe cinci metri, fără aer condiționat, condițiile fiind de nesuportat pe căldura de afară.

Și pentru toate acestea, fiecare persoană plătea câte 3.000 de lei pe lună. Așadar, ca urmare a neregulilor găsite, centrul a fost închis, iar rezidenții au fost transportați la Spitalul Județean, de unde vor fi ulterior relocați.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite