Bombe din Al Doilea Război Mondial, găsite pe un câmp din Vrancea. Urmează să fi detonate FOTO

0
Publicat:

Proiectilele, extrem de periculoase, au fost ridicate de pirotehniști și transportate pentru a fi distruse

image

Vestigii periculoase rămase din cele două conflagrații mondiale continuă să iasă la lumina zilei în județul Vrancea. De cele mai multe ori, elementele de muniție sunt descoperite de cetățeni cu ocazia lucrărilor agricole, atunci când toarnă vreo fundație sau pur și simplu din întâmplare.

De data aceasta, specialiștii Inspectoratului pentru situații de Urgență Vrancea au efectuat în ultimele 24 de ore nu mai puțin de trei misiuni de asanare pe raza localităților Panciu, Garoafa și Pufești. Pirotehniștii au ridicat 13 elemente de muniție - proiectile, bombe și grenade - rămase neexplodate din cel de Al Doilea Război Mondial și descoperite de cetățeni.

image

Potrivit ISU, a fost vorba despre două proiectile perforante calibrul 88 și 57 milimetri, o grenadă defensivă și o bombă aruncător de calibrul 82 milimetri (în orașul Panciu), cinci proiectile explozive de calibrul 152 milimetri și un proiectil exploziv de calibrul 75 milimetri în comuna Garoafa, un proiectil perforant de calibrul 85 milimetri și două proiectile perforante calibru 47 milimetri în comuna Pufești.

„Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii. Reamintim cetățenilor că, pentru prevenirea accidentelor, în cazul descoperirii de muniție neexplodată, au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112”, a transmis ISU Vrancea.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite