Un adevărat arsenal militar, descoperit în peretele unei case care urma să fie demolată, în Bistrița

0
Publicat:

Echipajul pirotehnic al ISU Bistriţa-Năsăud a intervenit, sâmbătă, în localitatea Mintiu, pentru asanarea unor elemente de muniţie găsite în peretele unei case aflate în curs de demolare.

Pirotehnicienii, chemați la fața locului FOTO ISU Bistrița Năsăud
Pirotehnicienii, chemați la fața locului FOTO ISU Bistrița Năsăud

La faţa locului, pirotehnicienii au descoperit 10 grenade ofensive, 18 cartuşe şi trei arme. Muniţia asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare, iar din această cauză s-a luat decizia de a fi distrusă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia, a informat ISU Bistriţa-Năsăud, citat de Agerpres.

Misiunea a fost executată cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi a autorităţilor locale din comuna Nimigea.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, pirotehnicienii bistriţeni recomandă cetăţenilor să respecte mai multe reguli şi măsuri de siguranţă, între acestea fiind anunţarea de urgenţă a organele competente prin apelarea numărului unic de urgenţă 112, muniţia descoperită să nu fie atinsă, lovită sau introdusă în foc şi să nu se arunce la fier vechi sau predată la societăţile colectoare muniţiile descoperite.

De asemenea, se recomandă ca muniţiile neexplodate să nu fie introduse în clădiri, încăperi sau locuinţe şi totodată focoasele sau elementele componente să nu fie demontate. 

Pistol găsit în Prahova

În luna septembrie, muncitorii angajați de un bucureștean să renoveze o casă veche din stațiunea prahoveană Bușteni au avut surpriza să descopere, în podul unei magazii, o armă letală și opt cartușe. Când s-au trezit cu pistolul deasupra capului, oamenii au oprit imediat lucrările și au cerut ajutor Poliției.

Descoperirea a fost făcută într-un imobil vechi, situat în stațiunea Bușteni, Prahova, pe bulevardul Libertății. Muncitorii fuseseră chemați să demoleze una dintre anexele din curtea respectivă, aflată într-un avansat stadiu de degradare.

În momentul în care au început lucrul la pod, într-un colț al plafonului muncitorii au dat peste un porthard din piele, în interorul căruia se afla un pistol și mai multe încărcătoare.

Speriați, oamenii au sunat imediat la 112 și au cerut ajutorul poliției. Ancheta specialiștilor de la Arme și Muniții a stabilit că pistolul este un Walther PPK de calibrul 7,65 (o armă de foc semiautomată, fabricată special pentru a utiliza muniție letală).

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite