Avuţiile edililor focşăneni au fost stagnate în 2010 de recesiune / Vezi aici ce averi au primarul şi cei doi viceprimari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, Decebal Bacinschi, primarul Focşaniului, s-a „îmbogăţit" cu o pensie, iar cei doi viceprimari, cu funcţiile. Conform legii după care funcţionează Agenţia Naţională de Integritate, aleşii şi funcţionarii publici aveau obligaţia depunerii declaraţiile de avere pentru 2010 până pe 15 iunie a.c.

Pe site-ul Primăriei Focşani au fost reactualizate declaraţiile de avere ale primarului Decebal Bacinschi şi viceprimarul Bogdan Matişan, urmând ca specialiştii IT ai instituţiei să afişeze şi declaraţia celui de-al doilea viceprimar, Vasile Dobre, care şi-a completat datele de formular în ultima zi prevăzută de lege, 15 iunie.

Elemente de surpriză în avuţiile edililor focşăneni nu sunt foarte mari, mai cu seamă că, după cum singuri afirmă, criza nu a iertat anul trecut pe nimeni.

Primarul Decebal Bacinschi a rămas cu aceleaşi trei proprietăţi pe care le deţine de ani buni, respectiv un apartament în Focşani, o vilă la Prisaca şi o casă de vacanţă la Lepşa, dar şi un BMW achiziţionat în 2006.

De asemenea, indemnizaţia de primar s-a ridicat în 2010 la valoarea de 42.858 de ei, cu specificaţia că soţia lui Decebal Bacinschi a adus de trei ori mai mulţi bani în casă, din calitatea sa de administrator la o firmă de confecţii.

Totuşi, edilul şef s-a căpătat anul trecut cu un statut special, cel de pensionar, încasând şi din această calitate 25.200 de lei.

„Sper să mă bucur cu adevărat de pensie după ce voi termina cu munca la Primărie", s-a rezumat să ne spună Decebal Bacinschi, spunându-ne în glumă că ar avea în intenţie să mai candideze o dată, dar la Primăria Mărăşeşţi.

La rândul său, viceprimarul Vasile Dobre spune că declaraţia sa de avere a rămas „îngheţată" la nivelul anului 2009, şi anume o casă şi un apartament în Focşani, un teren de 714 mp tot în municipiu, două autoturisme WV.

„La salarii există o mică diferenţă, nesemnificativă, în sensul că am renunţat la funcţia de director comercial la Avicola pentru funcţia de viceprimar. Aproape că nu am intervenit cu nimic faţă de vechea declaraţie", ne-a declarat viceprimarul Vasile Dobre.

Matişan, cel mai „sărac"

Cel mai puţin avut dintre conducătorii Primăriei este viceprimarul Bogdan Matişan. Acesta stă cu soţia şi cei doi copii într-un apartament repartizat de ANL.

Totuşi, veniturilor încasate în 2010 de familia Matişan au cunoscut o creştere de câteva mii de lei, însumând 60.505 lei, aportul celor doi soţi fiind aproape egal.
Soţia viceprimarului Matişan este director coordonator adjunct la Direcţia Judeţeană de Statistică.

Acesta nu a fost de găsit ieri la telefon pentru a caracteriza anul fiscal 2010 pe plan personal.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite