49 de elevi din Vrancea nu au fost admişi în învăţământul liceal de stat. Care a fost motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii au fost repartizaţi în liceu
Liceenii au fost repartizaţi în liceu

În perioada 15-20 iulie candidaţii repartizaţi în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor la care au fost admişi.

În judeţul Vrancea, 2037 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2022/2023, în prima etapă de repartizare computerizată. 

Dintre aceştia, 1014 candidaţi la filiera teoretică şi alţi 1023 candidaţi la filiera tehnologică.

Patru candidaţi au fost admişi cu media generală 10, încă 259 elevi au fost admişi la specializări vocaţionale, 20 elevi în învăţământul militar, 14 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie rromă, în judeţul Vrancea,  8 elevi pe locurile distincte alocate candidaţilor cu Cerinţe Educaţionale Speciale.

În perioada 15-20 iulie candidaţii repartizaţi în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor la care au fost admişi.

În zilele de 21, 22 şi 25 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, conform metodologiei.
49 elevi nu au putut fi admişi în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni (nu au fost repartizaţi computerizat). 

Aceştia vor intra în a doua etapă de repartizare şi vor completa, în perioada 1-3 august 2022, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ absolvită.
Repartizarea acestor elevi va avea loc în data de 4 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va afişa pe site-ul ISJ Vrancea, secţiunea Admitere.

Pentru înscrierea la învăţământul profesional, etapa a II-a, elevii vor depune fişe de înscriere, în perioada 26-28 iulie 2022, la sediul unităţii de învăţământ care are ofertă educaţională pentru învăţământ profesional.

Locurile disponibile pentru etapa a II-a de admitere în învăţământul liceal şi cel profesional vor fi afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea în data de 25 iulie 2022, conform calendarului.

Vă mai recomandăm:

Eleva de la ţară care a luat 10 la Evaluarea Naţională învăţând, în pandemie, de pe telefonul bunicii

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Vrancea. Şase medii de 10 împărţite de elevii din urban şi rural

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite