22 de funcţionari de la Consiliul Judeţean vor primi mai mulţi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa care va avea loc mâine, aceştia vor fi promovaţi într-o treaptă de salarizare superioară

Şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, încearcă să fie mărinimos cu subordonaţii săi din instituţie, în speţă funcţionarii publici, cărora le-a pregătit o „surpriză" pentru şedinţa de mâine.

Printr-un proiect de hotărâre care va fi supus votului plenului CJ, acesta propune avansarea în treapta următoare de salarizare a unui număr de 22 de funcţionari publici, aproximativ 20% din numărul angajaţilor instituţiei, sub motivaţia că au obţinut calificativul „foarte bun" în activitate.

Deşi vechimea minimă necesară pentru avansarea în treapta de salarizare imediat superioară este de doi ani, cei mai mulţi dintre cei propuşi, respectiv 15 funcţionari publici, nu îndeplinesc această condiţie.

Avansare înainte de termen

Legea prevede că doar în mod cu totul excepţional vechimea minimă poate fi redusă la un an de către conducătorul instituţiei publice.

image

Ce s-a dovedit atât de excepţional de s-a propus avansarea mai devreme a acestor funcţionari, nu a vrut nimeni din CJ să ne spună.

„Eu doar vizez de legalitate aceste proiecte. După ce o să se aprobe, o să aflaţi ce vă interesează printr-o adresă pe care să o înaintaţi la Resurse Umane şi la Direcţia Economică", ne-a precizat sec Raluca Dan, secretarul judeţului.

Proiectul pus în discuţie vine într-o perioadă în care se vorbeşte intens despre reducerea cheltuielilor bugetare, cea mai drastică măsură fiind tăierea cu 25% a salariilor din sistemul bugetar.

Potrivit directorului economic al Consiliului Judeţean, cei 22 de angajaţi ai instituţiei ar urma să fie recompensaţi în plus la salariu cu sume cuprinse între 50 de lei şi 100 de lei.

„Nu e mare lucru. Câştigă maxim 100 de lei la salariu şi vine tăierea de 25%, astfel că în final câştigul se va transforma în pierdere", ne-a precizat Dumitru Diţă, directorul economic al CJ Vrancea.

Preşedintele CJ, Marian Oprişan, nu a răspuns ieri la telefon pentru a ne oferi un punct de vedere.

Unii râd, alţii plâng

În timp ce unii funcţionari din Consiliul Judeţean se vor bucura de avansare, alţi angajaţi de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor fi traşi pe linie moartă, prin reducerea numărului de posturi de la 1.270 la 1.120.

Totodată, din cele 71 de posturi de conducere vor rămâne doar 47, prin comasarea unor activităţi şi centre.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite