VIDEO Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, lăsat să plece de acasă. Ion Prioteasa este suspectat de fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, împreună cu alţi şapte funcţionari publici, au fost lăsaţi azi-noapte să plece acasă, după 15 ore de percheziţii şi audieri.

Procurorii DNA Craiova au avut nevoie de un camion pentru a ridica documentele de la Consiliul Judeţean Dolj. „Am fost deschişi şi am pus la dispoziţie toate documentele care au fost cerute, vom vedea ce înseamnă şi următoarele zile pentru că încercăm să fim cu aceeaşi transparenţă”, a declarat Ion Prioteasa.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat miercuri dimineaţă zece percheziţii, la locuinţele mai multor suspecţi şi la Consiliul Judeţean (CJ) Dolj. Anchetatorii au precizat că şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa (PSD), şi şapte funcţionari publici au aprobat şi avizat plăţi nejustificate solicitate de firmele cărora le-au fost acordate lucrări cu încălcarea cadrului legal, susţinând astfel interesele societăţilor „protejate“ în detrimentul obiectivelor publice. 

VIDEO 

Procurorii DNA Bucureşti au precizat că săptămâna viitoare vor fi chemate la audieri mai multe persoane. Valoarea prejudiciului se ridică la două milioane de euro. Contractele acordate cu eludarea cadrului legal în domeniul achiziţiilor publice au vizat: proiecte de restaurare ale unui muzeu, ale Centrului Cultural Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv, un punct de operare aeromedicală SMURD, reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Centrul de coordonare şi conducere a intervenţiei în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră, proiecte realizate, în parte, din fonduri europene. 

Pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean mai sunt vizaţi vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, şi şeful Serviciului Urbanism, precum şi alţi funcţionari publici. „Nu este adevărat că au fost luate comisioane. Acum vom vedea ce se întâmplă”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. 

Mai citeşte şi:

Aranjamentele unui baron de Dolj pe banii UE. Preşedintele Consiliului Judeţean este suspectat de fapte de corupţie

VIDEO Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: „Nu am ce să comentez. De acasă au fost luate doar documente personale”

Procurorii DNA, în control la Consiliul Judeţean Dolj. Ion Prioteasa, şeful CJ Dolj, a fost dus la audieri

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite