VIDEO Cine este şoferul care a distrus Unitatea de Primiri Urgenţe de la Craiova: „Se putea întâmpla la oricare“. Un voluntar şi o asistentă au fost răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a intrat sâmbătă seara cu maşina prin uşile Unităţii de Primiri Urgenţă de la Spitalul Judeţean din Craiova. În sala de aşteptare erau zeci de pacienţi, aparţinători şi cadre medicale. „A tras maşina în faţa uşilor, a ridicat capota, a urcat la volan şi a trecut prin uşi“, a spus o asistenta. În faţa procurorului, şoferul a declarat că băuse un litru şi jumătate de bere, că nu a fost o acţiune premeditată şi că ar fi încurcat pedalele.

GALERIE FOTO

Ioan Lupu se numeşte şoferul care a creat haos la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Are 39 de ani şi este din Moldova Nouă, judeţul Caraş Severin, iar poliţiştii urmează să stabilească a cui este maşina cu numere de Dolj cu care a intrat în sala de aşteptare a Unităţii de Primiri Urgenţă.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, 19 ianuarie, în jurul orei 22,10. "Am înţeles că a venit cu o femeie şi un minor. Băiatul, în vârstă de 17 ani, avea o problemă la unghia unui picior. Femeia şi minorul erau în interior, aşteptau să fie preluaţi, când acest bărbat a urcat la volan şi a intrat cu maşina în UPU", a declarat Eugen Georgescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă din Craiova. Un voluntar şi o asistentă au fost răniţi uşor.

Cei prezenţi în sala de aşteptare povestesc că au trăit momente de groază. "Eram aproape. Am auzit o bubuitură cumplită, am crezut că e cutremur, explozie, toată lumea fugea spre secţia de reanimare", a declarat un infirmier. "L-am văzut. A tras maşina în faţa uşilor, a ridicat capota, apoi a urcat la volan, a pornit maşina şi a trecut, pur şi simplu, prin uşi. Au fost momente cumplite", a povestit o asistentă care era de gardă. "A premeditat totul cu siguranţă. Sigur a ridicat capota maşinii pentru a-şi proteja faţa de geamurile uşilor care urmau să fie sparte", a declarat un alt martor care a urmărit întreaga scenă.

A fost distrusă toată calea de acces în UPU, geamurile s-au spart, una dintre uşi a fost pur şi simplu spulberată şi un stâlp de susţinere a fost şi el distrus. Maşina s-a oprit chiar în faţa ghişeului de la Triaj. 

Imagine indisponibilă

Medicii şi asistenţii au fost cei care l-au scos pe bărbat din autourism. "N-am vrut, nu s-a întâmplat... se poate întâmpla la oricare", a spus acesta în timp ce era dus pe targă în secţia UPU. În faţa anchetatorilor, şoferul a susţinut ca nu a fost nimic premeditat şi, de fapt, ar fi încurcat pedalele, mai exact acceleraţia cu frâna.

"Bărbatul a suferit leziuni la piciorul drept. Nu şi-a motivat gestul. A recunoscut, însă, că a consumat un litru şi jumătate de bere", a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.

În urma analizelor prelevate s-a stabilit că Ioan Lupu avea 0,78 g/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 1,50 g/l alcool pur în sânge. Imediat după incident, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi, iar cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

 "În cauză s-a întocmit dosar penal pe numele şoferului sub acuzaţia de conducere sub influenţa alcoolului şi distrugere", a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj. Bărbatul a rămas în noaptea de sâmbătă spre duminică internat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Un bărbat a intrat cu maşina în clădirea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Craiova

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite