VIDEO Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, şi-a pierdut funcţia de senator. Edilul a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonie Solomon a fost condamnat defintiv la 3 ani de închisoare
Antonie Solomon a fost condamnat defintiv la 3 ani de închisoare

Fostul edil al oraşului Craiova a fost condamnat definitiv, pe data de 20 septembrie, la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada februarie-martie 2006, Solomon ar fi primit, în mai multe tranşe, suma de 40.000 de euro de la Cornel Penescu, pentru a emite o autorizaţie de construcţie ilegală. Anterior, cererea de autorizaţie de construcţie fusese respinsă de funcţionari din cadrul Primăriei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instanţelor judecătoreşti. ”Mă bucur că s-a terminat calvarul. După ce îmi voi ispăşi pedeapsa, nu o să mă mai întorc niciodată în viaţa publică. Asta este. Respect decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, chiar dacă nu-mi convine, dar nu fac comentarii, aşa că o să-mi petrec o perioadă de timp la penitenciar, aici, în Craiova sau, mă rog, la Severin, nu ştiu exact unde, care e regimul de detenţie, la semi-deschis sau liber, după care o să revin lângă familie, dar nu la Primărie sau în viaţa publică. Familia mea... nu mai comentez. Mi-e dor deja de nepotul meu”, a spus Solomon cu ochii în lacrimi în momentul în care  afost dus în arestul poliţiei.

VIDEO

Antonie Solomon a fost transferat la un penitenciar semidechis la Drobeta Turnu Severin. Plenul Senatului a decis să retrimită la Comisia juridică raportul cu privire la cazul fostului edil al oraşului Craiova. Solomon şi-a pierdut funcţia de senator. ”Propun ca proiectul de hotărâre să privească doar constatarea încetării mandatului de senator. Vacantarea postului constituie o problemă, fiind presupune organizarea de alegeri anticipate”, a spus Nicolae  Şerban, senator USL.

Antonie Solomon s-a înscris anul trecut în PP-DD şi a candidat la alegerile parlamentare pentru un post de senator. A fost, în perioada 2001 - 2004, viceprimarul oraşului Craiova, iar în anul 2004 a candidat din partea PSD pentru fotoliul de primar şi a obţinut mandatul. În anul 2008, a candidat din parte PDL şi a obţinut cel de-al doilea mandat de edil al oraşului. A fost arestat preventiv, de pe 3 martie 2010 până pe 8 septembrie 2010, când s-a decis judecarea acestuia în starea de libertate.

„În caz de încetare a mandatului unui deputat sau senator, în legislatura 2012-2016, pentru ocuparea locului vacant se organizează alegeri parţiale la nivelul colegiului uninominal în care a fost ales respectivul deputat sau senator doar dacă acestea nu ar urma să aibă loc cu mai puţin de şase luni înainte de termenul stabilit pentru alegerile parlamentare şi numai dacă în colegiul respectiv a fost atribuit un singur mandat“, spune statutul parlamentarilor. În baza acestei modificări, dacă un parlamentar dintr-un 

Citeste mai mult: adev.ro/muq0h5

Mai citeşte pe aceaşi temă:

Recursul în dosarul „Mita de la PIC” se judecă astăzi. Antonie Solomon a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Cornel Penescu a trecut într-o evidenţă contabilă paralelă toţi banii pe care i-a dat şpagă fostului primar al Craiovei

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite