FOTO Arabii de la Electroputere Craiova fac din nou disponibilizări. 150 de angajaţi vor fi concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
150 de angajaţi de la Electroputere Craiova vor fi concediaţi în următoarele şase luni
150 de angajaţi de la Electroputere Craiova vor fi concediaţi în următoarele şase luni

Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited a cumpărat Electroputere în 2007. Uzina din Craiova a înregistrat pierderi în valoare de peste 923 milioane de lei.

Electroputere Craiova a anunţat că va face un nou val de concedieri. 150 de oameni vor pleca acasă în următoarele şase luni. „Începând cu 01.10.2013 şi până pe 01.04.2014, s-a trecut la efectuarea de concedieri colective a unui număr de 150 de salariaţi cu respectarea procedurilor legale şi a contractului colectiv de muncă“se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Electroputere Bursei de Valori Bucureşti. 

Compania nu precizează motivele pentru care va face concedierile colective.

Uzina din Bănie a fost una dintre cele mai mari fabrici din Oltenia în perioada comunistă şi avea  peste 12.000 de angajaţi care executau locomotivele şi echipamentele electrice pe care le vindeau aproape în toată lumea. Imediat după revoluţie, uzina a intrat într-o criză continuă, iar peste 11.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă.

Electroputere vândută pe bucăţi

Imediat după revoluţie, Electroputere Craiova a început să aibă din ce în ce mai puţine comenzi, iar situaţia a devenit una critică. Uzina a fost scoasă la privatizare, iar în anul 2007 grupul Al Arrab din Arabia Saudită a preluat de la stat pachetul majoritar de acţiuni ale Electroputere, pentru suma de  2,3 mil. euro. Omul de afaceri Fatih Taher a promis la vremea respectivă că va face investiţii de câteva zeci de milioane de euro. A promis că o să producă la Craiova locomotive pentru a le exporta în Orientul Mijlociu. Producţia de locomotive a devenit o amintire, Taher a fost interesat doar de activele şi terenurile societăţii. A vândut uzina în urmă cu doi ani  pe bucăţi. 

Electroputere Craiova a mai concediat anul trecut 350 de angajaţi. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite