UPDATE Imagini dramatice de la căutarea copilului de 10 ani dispărut în Dunăre. „Cred că a alunecat” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primii pompieri au ajuns la faţa locului FOTO / ISU Dolj
Primii pompieri au ajuns la faţa locului FOTO / ISU Dolj

Incidentul a avut loc în localitatea doljeană Călăraşi. Hainele copilului şi bicicleta cu care plecase de acasă au fost găsite pe malul apei. Scafandrii din două judeţe îl caută acum pe copil.

UPDATE, ora 11,45:

Cel mai probabil copilul a alunecat în apele fluviului când încerca sa facă o poza pe malul Dunării. Cel puţin asta cred rudele şi cunoscuţii.

„Fiul meu nu ştia sa înoate. Eu credeam că e prin sat, că se plimba cu bicicleta. Prietenul lui ne-a spus târziu că au mers la Dunăre. Cred că a alunecat, nu cred că a vrut să facă baie… Sau nu ştiu, nu ştiu ce s-a întâmplat”, a  declarat tatăl copilului.

GALERIE FOTO

„Sigur nu a vrut să se scalde. Aici terenul e abrupt, imediat poţi aluneca. Şi am înţeles că apa e adâncă. Peste 5 metri la mal. Dacă dorea să facă baie, nu intra cu maieul pe el. Printre hainele găsite pe marginea apei nu e şi maieul. Sigur a vrut sa facă o fotografie pe malul apei si a alunecat”, au declarat mai mulţi vecini.

Familia, dar şi zeci de localnici urmăresc operaţiunile de căutare ale scafandrilor. La faţa locului au ajuns şi pompierii de la ISU Mehedinţi.

În acest moment, băiatul este căutat de patru scafandri.

Copilul dispărut în Dolj SURSA FOTO Ana Popescu

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Adrian Ionuţ Velcea a plecat de acasă  în cursul zilei de joi, 14 iulie, în jurul orei 14,00. Părinţii ştiau că merge împreună cu prietenii să se plimbe cu bicicleta. Când au văzut seara că nu revine acasă, au început să-l caute. 

Toţi copiii cu care se juca de obicei au spus că nu ştiau unde ar putea fi. Acelaşi lucru l-a spus şi cel mai prieten al băiatului. Abia după câteva ore, a mărturisit ce se întâmplase. Fuseseră să facă o baie în Dunăre şi Adrian căzuse în apă. Copilul a spus că i-a fost frică să spună de la început adevărul. 

Ulterior, bicicleta şi hainele au fost găsite pe malul apei.

„În continuarea activităţilor de căutare privind dispariţia minorului Velcea Adrian Ionuţ, în această dimineaţă, pe malul Dunării, în zona localităţii Călaraşi, într-o zonă împădurită, au fost găsite o bicicletă şi articole vestimentare, care au fost recunoscute de familia minorului. Echipele de poliţişti aflate la faţa locului au primit sprijinul voluntarilor din comuna Călăraşi şi a jandarmilor din cadrul I.J.J. Dolj pentru efectuarea căutării, pe mal, în zona pădurii.De asemenea a fost solicitat şi sprijinul scafandrilor ISU Dolj şi Mehedinţi pentru căutarea în Dunăre", au transmis reprezentanţii Ipj Dolj.

Pompierii ISU Dolj s-au mobilizat imediat. La faţa locului s-a deplasat Garda de Intervenţie Bechet, cu un echipaj de prim ajutor şi o ambarcaţiune (şase subofiţeri), dar şi un scafandru. Pompierii de la Dolj au solicitat sprijinul colegilor de la Mehedinţi. Aceştia au trimis spre Călăraşi alţi trei scafandri.

Căutările sunt în plină desfăşurare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cât de aproape suntem de un supervaccin împotriva oricărui coronavirus. „Ideea e destul de simplă”

Camerele de supraveghere au surprins atacul cu rachete al ruşilor asupra oraşului ucrainean Viniţa: oamenii fug şi se adăpostesc | VIDEO

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite