Întârzieri la trenuri, după ce un marfar a deraiat între Craiova și Caracal. Se circulă pe rută ocolitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 01.30 pe relația Craiova - Caracal, din cauza unui incident  în care este implicat un marfar. Astfel, de luni noapte, circulația mai multor trenuri de călători a fost direcționată pe rute ocolitoare.

Un tren de marfă a deraiat la Craiova FOTO Arhivă Adevărul
Un tren de marfă a deraiat la Craiova FOTO Arhivă Adevărul

La intrarea în stația CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat.

Conform Companiei de Căi Ferate CRF SA, trenul, care aparține operatorului privat de marfă Global Rail Solutinons, avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord. 

Compania feroviară a precizat că personalul SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate și răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiții de siguranță. 

În acest moment circulația trenurilor se va realiza pe rute alternative: Craiova – Piatra Olt – Caracal, anunță CFR SA. 

Deraierea trenului de marfă a dat peste cap circulația în zonă. Astfel, o parte din trenurile cu tranzit pe ruta Caracal – Craiova (precum trenurile internaționale, trenurile ce au în compunere vagoane de dormit și cușetă) sunt direcționate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova.

Pentru celelalte trenuri, fie este asigurată transbordarea pasagerilor cu mijloace auto, între stațiile Craiova și Caracal și retur de către managerul infrastructurii feroviare –CFR SA, fie au suprimată temporar circulația, călătorii fiind preluați de celelalte trenuri aflate în circulație.

Compania precizează că evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

  ”Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiţii de siguranţă. În acest moment circulaţia trenurilor se realizează cu tractiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificata)”, conform CFR SA. 

O locomotivă a deraiat între Roșiori Nord și București Basarab. Lista trenurilor care nu circulă

CFR Călători anunță că locomotiva unui tren a deraiat, vineri dimineața, între Roșiori Nord și București Basarab.

La ieșirea din stația Zăvestreni, în zona macazului, s-a produs deraierea de o osie a locomotivei trenului R 9304 Roșiori Nord - București Basarab.

"Călătorii sunt în afara oricărui pericol și vor fi preluați până la destinații cu automotoare îndrumate din stația București de către CFR Călători.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților care anchetează cauzele producerii acestui accident conform reglementărilor în vigoare, precum și echipa de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului", informează CFR Călători.

Circulația celorlalte trenuri a fost temporar întreruptă în zona afectată și s-a desfășurat în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite