Un sătean din Dolj care săpa o fântână a dat peste o pungă de gaze. Focul arde de câteva zile

0
0

Bărbatul voia să sape o fântână în curtea casei sale din satul Bâzdâna, județul Dolj, însă, la un moment dat al săpăturilor, din puț a țâșnit apă, cât și și gaz sub presiune, care s-a aprins.

Gazul arde fără întrerupere de câteva zile FOTO Digi Știri
Gazul arde fără întrerupere de câteva zile FOTO Digi Știri

Situație inedită în județul Dolj, unde un localnic a forat un puț, dar la suprafață nu a țâșnit doar apă, ci și gaze. Oamenii s-au speriat și au cerut ajutor la 112. O dată la două ore la fața locului vine o echipă de pompieri și supraveghează zona. Zilele următoare ar urma să vină o firmă specializată pentru a se stabili ce s-a întâmplat și pentru a stinge focul.

Punga de gaze a fost descoperită în satul Bâzdâna ce aparține de comuna doljeană Calopăr. Satul este izolat de restul comunei, iar pentru a ajunge aici trebuie să mergi pe un drum forestier. Localnicii nu au gaze în casă, dar au ajuns sa aibă în curte.

De trei zile, în gospodăria familiei Florea, gazele ard fără oprire. Aproape toate fântânile din comuna Calopăr au secat, iar familia Florea a sperat ca nu va mai avea probleme cu apa dacă sapă un puț la o adâncime mai mare.

Costuri substanțiale pentru acoperirea pungii de gaze

Totuşi, în timpul forării, oamenii au spart punga de gaze, iar un incendiu a izbucnit. Autoritățile locale spun că vor face demersurile necesare pentru a stabili exact dacă a dat norocul peste oameni sau la mijloc este altceva.

Costul lucrării prin care se va astupa punga de gaze se ridică la 20.000 de lei. Factura va fi achitată din bugetul local, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la proprietar, dat fiind că acesta a săpat puțul fără a avea o autorizație în acest sens. Legea prevede ca la săparea unui puț de adâncime, chiar dacă este în curtea proprie, să fie obținute avize de la administrația publică locală și de la Apele Române.

Pentru că omul nu dispune de o sumă atât de mare, primarul a promis că va solicita autorităţilor de la Craiova ca plata să fie acoperită din fondul de urgenţă.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite