Pădurar bătut de hoții de lemne. L-au dat jos din mașină și l-au lovit cu pietre și bâte

0
Publicat:

Un pădurar din comuna băcăuană Blăgești a fost bătut cu pietre și bâte de oamenii din sat. Bărbatul susține că agresorii au recurs la acest gest pentru că i-ar fi împiedicat să fure lemne din pădure.

Pădurarrul a suferit mai multe traumatisme la nivel capului FOTO ziaruldebacau.ro
Pădurarrul a suferit mai multe traumatisme la nivel capului FOTO ziaruldebacau.ro

Un pădurar din localitatea băcăuană Blăgești a fost bătut cu bestialitate chiar de consătenii, potrivit propriilor susțineri, pentru că anterior i-a oprit să mai taie lemne din pădure.

Incidentul violent a avut loc noaptea, când pădurarul și fratele său treceau cu mașina prin sat. Victima susține că oamenii l-au oprit, l-au scos din mașină și au început să îl atace cu pietre și bâte.

„M-au scos din mașină și au început a arunca cu bolovani, pietre, șipci. Am sunat la 112, noroc că a venit poliția. I-am deranjat că nu i-am lăsat să fure lemne din pădure. Îi urmăresc și nu îi las să-și facă treaba”, a declarat pădurarul, potrivit ziaruldebacau.ro.

Pădurarul a fost internat în spitalul din Moinești pentru îngrijiri medicale. Acesta a suferit mai multe traumatisme la nivel capului. Cazul a intrat în atenția polițiștilor, care au deschis un dosar penal pentru ultraj și efectuează verificări pentru a-I identifica pe agresorii pădurarului.

L-au atacat și i-au furat arma

Agresiunile împotriva pădurarilor au intrat în cotidian în ultimii ani. Hoții de lemne au prins curaj și nu ezită să îi atace pe pădurari. Așa s-a întâmplat și pe 26 iunie 2020, când poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Tecuci au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, de un bărbat, de 30 de ani, pădurar la Ocolul Silvic Tecuci, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe fondul forestier aparţinând comunei Brăhăşeşti, ar fi surprins boi bărbaţi care sustrăgeau material lemnos.

”Încercând să-i oprească, ar fi tras două focuri de avertisment, în plan vertical, dar cei doi l-ar fi atacat, lovindu-l cu un obiect contondent, în zona capului, şi sustrăgându-i arma din dotare”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

La scurt timp după sesizare, poliţiştii i-au identificat pe cei agresori, aceştia fiind doi bărbaţi, de 50 şi 23 de ani, ambii din comuna Brăhăşeşti. La domiciliul acestora, într-o anexă a gospodăriei, poliţiştii au găsit şi arma sustrasă. Cei doi au fost trimiși în judecată pentru ultraj şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite