Video Ucigașul din Grădina Botanică își află pedeapsa. Elevul militar a atacat un cuplu la întâmplare, omorând o fată de 14 ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mario Alexandru Fojică, elevul de la Liceul Militar din Craiova, care a ucis-o pe Melis Lungu în Grădina Botanică, iar pe prietenul ei Emanuel Bădică l-a lăsat între viață și moarte, își află pedeapsa pentru faptele sale. 

Mario Fojică SURSA Facebook MF
Mario Fojică SURSA Facebook MF

Tribunalul Dolj este așteptat să pronunțe, vineri, 26 aprilie 2024, sentința în crima din Grădina Botanică, care a avut loc la data de 27 iunie 2023.

Melis (14 ani) și prietenul ei Emi (19 ani) ieșiseră în Grădina Botanică. Stăteau pe o pătură când au fost atacați mișelește, pe la spate. „Am văzut că râdeau, se jucau. Eu eram într-o stare de supărare“, a spus Mario Alexandru Fojică (17 ani) atunci când a fost audiat de magistrați.

Părinții lui Melis vor pedeapsa maximă pentru ucigașul fiicei lor.

Flavius și Ana Maria Lungu, părinții Melisei FOTO / Ana Popescu
Flavius și Ana Maria Lungu, părinții Melisei FOTO / Ana Popescu

Potrivit Antena 3, în timpul procesului, părinții Melisei au trăit momente cumplite, la doi pași de cel care le-a omorât copilul și au aflat de la acesta de ce a comis crima. Acuzatul le-a spus magistraților că, într-adevăr, nu-i cunoștea nici pe Melisa, nici pe prietenul acesteia, pe care, de asemenea, l-a înjunghiat, punându-i viața în pericol.

Ucigașul a spus că i-a văzut pe cei doi că „erau fericiți și râdeau”, în vreme ce el se simțea într-o stare proastă.

Incapacitatea de a accepta fericirea altora l-ar fi împins la crimă, potrivit mărturiei sale.

În timpul procesului, s-a aflat și de la cine a primit arma crimei acest tânăr: i-a fost făcută cadou chiar de tatăl său, care este polițist. 

Mama lui Melis, luată de Ambulanță după ce a aflat ce s-a întâmplat cu fata ei. FOTO A.P.
Mama lui Melis, luată de Ambulanță după ce a aflat ce s-a întâmplat cu fata ei. FOTO A.P.

Mario Fojică avea fața acoperită cu o mască Squid Game și s-a năpustit asupra celor.

Elevul de la Liceul Militar din Craiova l-a atacat prima dată pe Emi. L-a înjunghiat de mai multe ori. Apoi a prins-o pe Melis și i-a aplicat și ei mai multe lovituri de cuțit.

Minora de 14 ani, cu ultimele puteri, a sunat la 112 și a cerut ajutor. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut să facă nimic pentru ea. 

Melis, ultima fotografie SURSA Facebook ML
Melis, ultima fotografie SURSA Facebook ML

Autorul crimei a fost prins de polițiști în apropierea Grădinii Botanice. Anchetatorii au stabilit că era fiul unui șef de post dintr-o comună doljeană.

Anchetatorii au stabilit că Mario Alexandru Fojică, elev la Liceul Militar din Craiova, este fiul unui șef de post dintr-o comună doljeană și în ziua crimei plecase de acasă înarmat cu un cuțit, mănuși și o mască Squid Game. Prima dată a fost în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova în căutarea unei victime. Apoi a ajuns în Grădina Botanică unde și-a pus în aplicare planul diabolic. 

Emanuel Bădică SURSA Facebook EB
Emanuel Bădică SURSA Facebook EB

Regrete de părinte

La termenele anterioare, tatăl lui Mario Alexandru Fojică a fost și el în sala de judecată. Tocmai el, polițist de meserie, șef de post într-o comună din Dolj, i-a făcut cadou fiului acel cuțit cu care a măcelărit doi copii nevinovați, aleși la întâmplare. Melis n-a mai avut nicio șansă, Emi a scăpat cu greu cu viață, după multe operații și luni de spitalizare. 

Îmi pare rău, și familia mea este distrusă. Nu credeam ca fiul meu poate să facă așa ceva”, a declarat bărbatul în fața instanței.

Ultimul cuvânt l-a avut autorul crimei.

„Îmi pare foarte rău. Nu știu ce am avut în acea zi. O voi avea toată viața pe conștiință”, a spus Mario Alexandru Fojică. 

„Salvarea a venit la fetița mea după mai mult de 24 de minute”

Este dezvăluirea pe care tatăl Melisei a făcut-o când a ieșit din Tribunalul Dolj.

„Vreți să știți și ce s-a întâmplat când fiica mea a sunat la 112? Doamna sau domnișoara de la 112 a întrebat-o de trei ori numele de familie, deși fetița mea a spus cum o cheamă, a spus ca se află în spatele Grădinii Botanice, la ieșire spre grădiniță, și că ea și prietenul ei sunt înjunghiați. S-a pierdut foarte mult timp, doamna de la 112 o tot întreba dacă o cheamă Lungu, Lungulescu, Lunguț... până în momentul în care fata i-a spus ca nu mai poate respira și s-a prăbușit. Apoi a venit salvarea la Emi, au raportat să se retragă toate salvările că totul este sub control. Salvarea a venit la fetița mea după mai mult de 24 de minute... deși Spitalul de neuropsihiatrie era la 10 metri de locul unde s-a prăbușit fetița mea, deși Spitalul Filantropia se află peste drum de Grădina Botanică, deși Spitalul nr. 2 se află la intrare în Grădina Botanică... În acea zi nu s-au aliniat absolut deloc planetele pentru fetița mea”, a declarat Flavius Lungu, tatăl Melisei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite