Criminalul din Grădina Botanică, declarație șocantă în instanță. Sora victimei: „Nu-i place să vadă oameni fericiți“

0
Publicat:

Mario Alexandru Fojică, elevul de la Liceul Militar din Craiova, care a ucis-o pe Melis Mihaela Lungu și l-a rănit grav pe Emanuel Bădică, a fost audiat de magistrați. „Era indiferent, nu părea deloc afectat“, spun martorii din sală.

Tatăl Melisei, la ieșirea din Tribunalul Dolj FOTO / Ana Popescu
Tatăl Melisei, la ieșirea din Tribunalul Dolj FOTO / Ana Popescu

Au fost momente tensionate joi, 29 februarie 2024, la Tribunalul Dolj. Mario Alexandru Fojică, elevul de la Liceul Militar din Craiova, care a ucis-o pe Melis Mihaela Lungu și l-a rănit grav pe Emanuel Bădică, a fost audiat de magistrați.

Zeci de prieteni ai lui Melis Mihaela Lungu, fata ucisă în Grădina Botanică din Craiova în după-amiaza de 27 iunie 2023, au venit joi, 29 februarie 2024, la Tribunalul Dolj pentru a fi alături de familia Lungu și pentru a cere închisoare pe viață pentru ucigașul Mario Alexandru Fojică.

Magistrații l-au audiat la cel de-al doilea termen pe elevul de 17 ani de la Liceul Militar din Craiova, autorul atacului sângeros.

Era indiferent, nu părea deloc afectat. Nu-i place să vadă oameni fericiți, asta a a reieșit din tot ceea ce a spus. Îmi este foarte greu să vorbesc acum", a spus sora lui Melis la ieșirea din Tribunal.

Emanuel Bădică, prietenul fetei, care a scăpat ca prin minune după ce a fost și el înjunghiat, și-a revăzut și el atacatorul, care l-a rănit grav cu sânge rece, fără niciun motiv.

De când s-a întâmplat tragedia, băiatul meu este în șoc. Nu doarme, nu vorbește. Tremură, dar nu vorbește, nu se exteriorizează și nu vrea să meargă la psiholog. A spus că dacă-l ducem, stă pe scaun și nu spune niciun cuvânt. Spune să-l lăsăm în pace, că-și va reveni“, a declarat bunicul lui Emi, cel care l-a crescut pe tânărul de 19 ani.

Mama Melisei a leșinat, iar tatăl a lovit cu pumnii duba în care se afla ucigașul fiicei sale

Familia lui Melis a fost pentru a doua oară față în față cu cel care a ucis-o pe eleva de 14 ani.

În timpul procesului, mama fetei, Ana Maria Lungu, nu a mai rezistat. Abia ținându-se pe picioare, femeia a ieșit din sala de judecată, iar pe hol a leșinat. Prietenii au sunat imediat la 112, iar o ambulanță a ajuns la fața locului. Un echipaj a ajuns imediat la Tribunal.

Mama lui Melis, cea care imediat după tragedie a fost la la un pas de a se sinucide aproape de locul unde i-a fost ucisă fiica, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență unde a primit îngrijiri medicale.

Între timp, autorul crimei din Grădina Botanică era scos cu duba din curtea Tribunalului. Prietenii Melisei au strigat minute în șir „Criminalule!" și „Închisoare pe viață!".

Disperat, tatăl Melisei, Flavius Lungu, a sărit cu pumnii pe duba în care se afla cel care i-a ucis fiica. „Criminalule, cum ai putut?“, a strigat bărbatul neputincios. Jandarmii și prietenii au sărit imediat să-l ajute și să-l calmeze.

Atacul sângeros din Grădina Botanică a avut loc în ziua de 27 iunie 2023.

Autorul crimei a fost prins de polițiști în apropierea Grădinii Botanice. Anchetatorii au stabilit că Mario Alexandru Fojică, elev la Liceul Militar din Craiova, este fiul unui șef de post dintr-o comună doljeană și în ziua crimei plecase de acasă înarmat cu un cuțit, mănuși și o mască Squid Game. Prima dată a fost în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova în căutarea unei victime. Apoi a ajuns în Grădina Botanică unde și-a pus în aplicare planul diabolic.

După atac, tânărul a fost prins în scurt timp, iar anchetatorii au descoperit că avea într-un rucsac o mască Squid Game, asemănătoare cu a comandantului din filmul Jocul Calamarului.

Următorul termen în procesul crimei din Grădina Botanică va fi pe data de 11 martie 2024.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite