Noi detalii șocante în crima de la Grădina Botanică. Elevul ucigaș a primit arma crimei chiar de la tatăl polițist. „O voi avea pe conștiință“

0
Publicat:

Părinții fetei de 14 ani ucise în vara 2023 în Grădina Botanică din Craiova au făcut mărturii cutremurătoare la ultimul termen de judecată. „Vreți să știți și ce s-a întâmplat când fiica mea a sunat la 112? Salvarea a venit după mai mult de 24 de minute”.

Flavius și Ana Maria Lungu, părinții Melisei FOTO / Ana Popescu
Flavius și Ana Maria Lungu, părinții Melisei FOTO / Ana Popescu

Tribunalul Dolj urmează să se pronunțe în cazul crimei din Grădina Botanică din Craiova, din vara lui 2023.

La ultimul termen din data de 26 martie 2024, părinții Melisei, fata de 14 ani ucisă fără niciun motiv de un elev de la Liceul Militar din Craiova, au făcut mărturii cutremurătoare.

Ana Maria și Flavius Lungu au vorbit despre fiica lor pierdută, Melis, în fața instanței. Au fost la doar doi pași de cel care le-a omorât copilul. La fiecare termen l-au privit pe Mario Alexandru Fojică și nu au simțit că băiatul cu nici 3 ani mai mare decât fiica lor ucisă ar regreta ce a făcut.

Emi (19 ani), prietenul Melisei, cel care a fost și el înjunghiat de același Fojică, a vorbit și el în fața instanței.

Am fost acolo și i-am simțit furia, i-am văzut privirea. Când i-am prins lama cuțitului, a zis să-i dau drumul. Nu vreau ca acest om să fie peste câțiva ani pe stradă”, a spus Emi Bădică.

Tatăl lui Mario Alexandru Fojică a fost și el în sala de judecată. Tocmai el, polițist de meserie, șef de post într-o comună din Dolj, i-a făcut cadou fiului acel cuțit cu care a măcelărit doi copii nevinovați, aleși la întâmplare. Melis n-a mai avut nicio șansă, Emi a scăpat cu greu cu viață, după multe operații și luni de spitalizare. 

Îmi pare rău, și familia mea este distrusă. Nu credeam ca fiul meu poate să facă așa ceva”, a declarat bărbatul în fața instanței.

Ultimul cuvânt l-a avut autorul crimei.

„Îmi pare foarte rău. Nu știu ce am avut în acea zi. O voi avea toată viața pe conștiință”, a spus Mario Alexandru Fojică.

„Salvarea a venit la fetița mea după mai mult de 24 de minute”

Este dezvăluirea pe care tatăl Melisei a făcut-o când a ieșit din Tribunalul Dolj.

„Vreți să știți și ce s-a întâmplat când fiica mea a sunat la 112? Doamna sau domnișoara de la 112 a întrebat-o de trei ori numele de familie, deși fetița mea a spus cum o cheamă, a spus ca se află în spatele Grădinii Botanice, la ieșire spre grădiniță, și că ea și prietenul ei sunt înjunghiați. S-a pierdut foarte mult timp, doamna de la 112 o tot întreba dacă o cheamă Lungu, Lungulescu, Lunguț... până în momentul în care fata i-a spus ca nu mai poate respira și s-a prăbușit. Apoi a venit salvarea la Emi, au raportat să se retragă toate salvările că totul este sub control. Salvarea a venit la fetița mea după mai mult de 24 de minute... deși Spitalul de neuropsihiatrie era la 10 metri de locul unde s-a prăbușit fetița mea, deși Spitalul Filantropia se află peste drum de Grădina Botanică, deși Spitalul nr. 2 se află la intrare în Grădina Botanică... În acea zi nu s-au aliniat absolut deloc planetele pentru fetița mea”, a declarat Flavius Lungu, tatăl Melisei.

Crima din Grădina Botanică a avut loc la data de 27 iunie 2023. Melis și prietenul ei Emi ieșiseră în Grădina Botanică. Stăteau pe o pătură când au fost atacați mișelește, pe la spate. „Am văzut că râdeau, se jucau. Eu eram într-o stare de supărare“, a spus Mario Alexandru Fojică atunci când  fost audiat de magistrați.

Elevul de la Liceul Militar din Craiova, fiu de polițist, a plecat de acasă cu gândul să ucidă. Aceasta a fost concluzia procurorilor în rechizitoriul pe care l-au întocmit.

Tribunalul Dolj se va pronunța în acest caz care a șocat o țară întreagă pe data de 26 aprilie 2024.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite