Tren cu cărbune deraiat în Dolj, lângă Filiași. Traficul feroviar este grav afectat pe magistrala București - Timișoara via Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă vagoane ale unui tren de marfă, încărcat cu 3.100 de tone de cărbune, au deraiat la ieşire din halta Răcari, în Dolj, aproape de Filiași. Călătorii din trenurile de pasageri au fost transbordați cu autocare.

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat la Răcari. FOTO A3 CNN
Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat la Răcari. FOTO A3 CNN

UPDATE Până la ora 12.30 s a asigurat transbordare cu mijloace auto pentru călătorii din 15 trenuri. Această măsură, și anume transbordare auto, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor din zona deraierii, de la ridicarea și repunerea pe șină a tuturor vagoanelor deraiate/răsturnate, retragerea acestora în stațiile adiacente zonei, verificarea liniei CF, a componentelor aferente infrastructurii și finalizarea lucrărilor de reparații necesare, astfel încât să asigurăm condiții de siguranță pentru reluarea traficului, anunță CFR Infrastructură.

Din cauza accidentului, circulația trenurile pe relația București - Timișoara via Craiova este foarte îngreunată în ambele sensuri.


Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est - Cernele, anunţă Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA.

Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii, precizează compania.

„În ceea ce priveşte menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relaţia Filiaşi - Coţofeni. Primele două autocare au preluat deja pasagerii din trenul R 2080. Precizăm faptul că, această măsură - transbordare auto -, necesară continuităţii traficului feroviar, va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şina, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune”, transmite Compania Naţională de Căi Ferate SA.

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat la Răcari. FOTO A3 CNN
Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat la Răcari. FOTO A3 CNN

Pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

„Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni. Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii”, a declarat Oana Brînzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA, la Antena 3 CNN.

CFR SA informează, totodată, că personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturanate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite