Tren cu cereale deraiat în județul Mureș. Circulația feroviară în zonă, întreruptă

0
0

Două vagoane din compunerea trenului marfar 76014, care transporta cereale pe relaţia Dej-Constanţa, au deraiat, marţi după-amiază, în zona localităţii Râpa de Jos (județul Mureș), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a precizat că circulaţia pe calea ferată a fost întreruptă mai multe ore.

Două dintre vagoanele trenului s-au răsturnat FOTO Parohia Râpa de Jos
Două dintre vagoanele trenului s-au răsturnat FOTO Parohia Râpa de Jos

Potrivit IPJ Mureş, nu au fost semnalate victime, iar în zonă au fost deplasate o serie de utilaje pentru repunerea pe şine a celor două vagoane.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul feroviar este blocat pe Magistrala 400 Braşov - Satu Mare, din cauza deraierii a două vagoane, din compunerea trenului marfar 76014, care transporta cereale şi se deplasa pe relaţia Dej - Constanţa.

SRCF Cluj asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Sărăţel - Deda după ce două vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat şi s-au răsturnat între staţiile Monor Gledin - Râpa de Jos, informează marţi CFR SA.

Garnitura feroviară, compusă din 30 vagoane încărcate cu cereale, aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă şi circula pe relaţia Dej Triaj - Port Constanţa.

„Deraierea, respectiv răsturnarea celor două vagoane din compunerea trenului, s-a produs între staţiile Monor Gledin - Râpa de Jos, la km 38+600. Pentru menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Cluj va asigura transbordare cu mijloace auto pe relaţia Sărăţel - Deda şi va retrasa graficul de circulaţie al anumitor trenuri pe ruta alternativă, prin Războieni", precizează sursa citată printr-un comunicat.

Cele două măsuri necesare continuităţii traficului feroviar de călători, transbordare auto şi rută alternativă prin Războieni, vor fi menţinute până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şină, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune.

„Personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină vagoanelor răsturnate şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiţii de siguranţă. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulaţia trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorului de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei în condiţii normale", se mai arată în comunicatul citat.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite