Sindicatul Ford a semnat contractul colectiv de muncă. Angajaţii: „Nu suntem mulţumiţi, dar nu am avut de ales”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Sindicatului Ford a semnat noul Contract colectiv de muncă pentru 2016-2017. Angajaţii fabricii din Craiova au cerut la începutul acestui an majorarea salariilor, dar compania americană nu a fost de acord cu această cerinţă.

Nivelul veniturilor salariale pentru angajaţii uzinei Ford din Craiova ar urma să fie aproape la fel ca anul trecut, iar acest lucru i-a nemulţumit pe salariaţii fabricii. „Nu suntem mulţumiţi, dar nu am avut de ales. Până la urmă am semnat noul Contract colectiv de muncă. Colegii de la Dacia au reuşit să obţină o majorare cu 5% a salariul de bază brută, însă noi nu. Rămâne de văzut ce o să se întâmple în perioada următoare”, a povestit un angajat Ford.  

Noul Contract colectiv de muncă a fost semnat şi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă. „ Chiar dacă avem nemulţumirile noastre, contractul a fost semnat şi înregistrat la ITM. Nimeni nu este fericit, dar aceasta este situaţia pe piaţa muncii din zonă”, a precizat Ovidiu Cioroianu, liderul de sindicat din cadrul companiei Ford.
   

În anul 2012 şi 2013 au plecat prin programe similare câte 400 de angajaţi pe an, iar în anul 2014 alţi 680 de salariaţi au părsit uzina Ford din Craiova.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite