Reţetele din fructe şi legume care ne ajută să slăbim. Ţelina face minuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii nutriţionişti susţin că este adevărat că sucurile ne pot ajuta să slăbim, însă în momentul în care alegem să urmăm o dietă aceasta trebuie susţinută şi de un program de sport. Specialiştii au precizat că astfel va fi creat un echilibru între alimentaţie şi topirea grăsimii.

Nutriţioniştii ne sfătuiesc ca în momentul în care alegem să urmăm o dietă este bine ca aceasta să conţină jumătate legume şi jumătate fructe. „După o cură de trei zile de detoxifiere vor apărea imediat şi rezultatele şi veţi observa că aţi pierdut în greutate. Sucul de ţelină curăţă foarte bine organismul de toxine şi purifică sângele, însă trebuie să fie consumat în doze mici pentru început. Este bine de ştiut că atunci când vrem să curăţăm sistemul digestiv şi să ne creştem imunitatea să avem două mese pe zi, iar între ele putem să bem sucuri din legume şi fructe“, a spus medicul nutriţionist Ileana Adamescu.

Sucurile care ne ajută să slăbim:

-Sucul de morcovi reduce colesterolul şi ajută la întărirea imunităţii şi previne apariţia bolilor de inimă. Vitamina K ajută la fixarea calciului din oase şi ajută detoxifierea ficatului.

-Sucul de ananans este recomandat în combaterea obezităţii şi anemiei. Este bogat în vitamina A,B, C si E, dar şi fosfor, mangan, iod, fier, calciu şi este indicat pentru curele de detoxifiere.

-Sucul de sfeclă roşie ajută la detoxifierea ficatului şi creşte rezistenţa musculaturii în caz de efort fizic intens. Este indicat să fie consumat în momentul în care vreţi să urmaţi o dietă.

-Sucul natural de varză o să vă ajute să slăbiţi cinci kilograme în două săptămâni. Este bine de ştiut că o dietă de slăbit doar cu varză ar putea slăbi organismul destul de mult. 

-Sucul de lămâie este recomandat în curele de slăbire.Pe lângă faptul că e trecută pe lista de alimente care te ajută să slăbeşti, are numeroase beneficii, printre care aportul crescut de calciu, potasiu, vitamina A, C sau fibre pectinice. 

-Sucul natural de castraveţi şi roşii este sărac în calorii şi accelerează procesul de ardere al caloriilor.

- Sucul natural de grapefruit te ajută să slăbeşti şi ajută la scăderea colesterolului sau a nivelului de zahăr în sânge. Este bogat în vitamina C, vitamina A, B5, acid folic, calciu şi fibre. 

Specialiştii au mai precizat că majoritatea persoanelor vor să slăbească repede, dar nu se gândesc şi la consecinţe. Există riscul să slăbiţi foarte rapid şi să puneţi imediat la locul chiar dublu. „Sucurile de legume sunt un izvor pentru sănătate şi ajută la absorţia nutrienţilor în sânge mult mai repede decât legumele crude. Întotdeauna o cură de detoxfiere nu înseamă o alimentaţie dusă la extrem, dar este eficientă pentru organism. Sucurile de legume şi fructe sunt bune pentru susţinere sistemului imunitar şi celui digestiv care uneori are nevoie de o pauză“, a mai precizat medicul nutriţionist Ileana Adamescu. 

  

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite