Pompierii din Craiova au greşit adresa. În loc de Spitalul de Psihiatrie, au ajuns la Pediatrie. „Măăă, nu aici arde!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii surprinşi în curtea Spitalului de Pediatrie Copii Craiova Captură VIDEO
Pompierii surprinşi în curtea Spitalului de Pediatrie Copii Craiova Captură VIDEO

Când a izbucnit incendiul la Spitalul de Psihiatrie, reprezentanţii ISU au trimis la faţa locului 10 autospeciale. Nu toate, însă, au ajuns în locul unde oamenii încercau să se salveze. Cum explică şefii de la ISU situaţia.

„Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La faţa locului au fost trimise doua subunităţi de intervenţie, Detaşamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale de lucru la înălţime, 1 descarcerare grea şi 1 ambulanţă tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, au fost găsiţi 18 pacienţi şi 5 cadre medicale  autoevacuate, un  pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital".

Acestea au fost primele informaţii furnizate ziariştilor de către reprezentanţii ISU, la o oră după izbucnirea incendiului. 

Ceea ce nu au spus, însă, reprezentanţii ISU a fost că din cele două subunităţi de intervenţie, doar una a ajuns la locaţia corectă. Trei autospeciale au nimenit în curtea altui spital, cel de Pediatrie Copii, iar informaţia a fost furnizată de un bărbat care a observat că pompierii au greşit adresa.

„Măăă, nu aici arde, la Psihiatrie duceţi-vă... Uite-i, domne, ce fac? Greşiră adresa...", au strigat imediat mai mulţi oameni care au ieşit afară alertaţi de sirene. 

„Echipajele de salvare au fost direcţionate către spitalul de la Parc, nu li s-a spus că trebuie să meargă la Psihiatrie, au crezut că este vorba de Spitalul de Pediatrie. Acest lucru nu a afectat cu nimic intervenţia. Aceste echipaje au fost trimise pentru a sprijini intervenţia pompierilor care ajunseseră deja la faţa locului. Au şi fost retrase destul de repede pentru că, din fericire, nu am avut de-a face cu un incendiu de proporţii", a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Trei medici de la Spitalul de Neuropsihiatrie printre care se afla şi cel care era de gardă au sărit de la etajul 1 al clădirii speriaţi de fumul dens care era propagat de la parter, acolo unde ardea una dintre rezerve. Pagienţii de la etajul 1 au fost salvaţi ulterior de poliţiştii şi jandarmii ajunşi la faţa locului.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum au sărit medicii de la etaj când a luat foc spitalul din Craiova. „Doamna doctor, luăm foc!“

Cifrele testărilor COVID-19 încaieră autorităţile. „Fiecare judeţ se zbate să comunice cât mai puţin”

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite