Cum au sărit medicii de la etaj când a luat foc spitalul din Craiova. „Doamna doctor, luăm foc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova FOTO / Ana Popescu
Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova FOTO / Ana Popescu

Panica a durat la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova zeci de minute. Trei rezerve au fost afectate de incendiul provocat de o pacientă care a dat foc la o saltea. "Noi îi controlăm corporal, dar nu ştim de unde a avut bricheta", spun cadrele medicale.

Incendiul la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova a fost anunţat la 112, la ora 20,22. Focul a cuprins una dintre rezervele de la parterul clădirii. 

O femeie ţipa în interior, iar în momentul în care cadrele medicale au deschis uşa să vadă ce se întâmplă a izbucnit focul. 

"La început salteaua a ars mocnit, dar când s-a deschis uşa ws-a făcut curent şi au apărut flăcarile. Cadrele medicale au reuşit să o scoată pe pacientă din rezervă şi au început să evacueze pacienţii de la parterul clădirii. Noi controplăm pacienţii corporal, dar nu ştim de unde a avut bricheta. Ei nu sunt în detenţie, se pot plimba, pot interacţiona şi de multe ori ascund lucruri", a declarat Anca Tudor, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova. 

În timp ce unele cadre medicale ajutate de doi poliţişti şi un jandarm scoteau pacienţii din spital, trei medici care se aflau la etajul 1 al clădirii au intrat în panică. Este vorba chiar de medicul care era de gardă şi doi rezidenţi. 

"Doamna doctor, luăm foc! Săriţi! Nu se poate merge pe scări, e fum dens, nu se vede nimic", ar fi fost îndemnul unuia dintre doctori. 

"Medicilor le-a fost frică atunci când au văzut fumul şi au ales să sară pur şi simplu de la etaj. Noi nu avem scară de incendiu, dar chiar dacă aveam putea fi riscant", a precizat managerul spitalului. 

Pacienţii care se aflau la etajul 1 al spitalului au fost lăsaţi în saloane. Ei au fost scoşi ulterior de echipele de salvare.

"În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unităţii de parchet competete, în vederea lămuririi de fapt", se arată într-un comunicat remis presei.

Medicii care au sărit de la etaj au fost transferaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Doi dintre ei au putut pleca acasă, dar unul dintre rezidenţi a rămas internat întrucât a suferit o fractură la picior şi urmează să fie operat.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Cifrele testărilor COVID-19 încaieră autorităţile. „Fiecare judeţ se zbate să comunice cât mai puţin”

 

Pilonul II e şchiop de o lege esenţială: cum se plătesc pensiile private

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite