Poliţişti, despre şobolanii din arestul IPJ Dolj: „Sunt ai casei. Sunt blânzi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şobolanii au invadat arestul IPJ Dolj
Şobolanii au invadat arestul IPJ Dolj

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj susţin că şobolanii colcăie pe holuri şi se pot îmbolnăvi. Oamenii legii au filmat rozătoarele cum se plimbă în voie pe holurile Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Dolj a declarat că imaginile au fost filmate cu mult timp înainte ca Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv să fie modernizat, însă noi am intrat astăzi în posesia unor  imagini în care se vede clar că zona a fost reabilitată. „Imaginile respective au fost vizionate şi urmează să ca în perioada următoare să se dispună o deratizare. Trebuie să precizez faptul că ultima deratizare a fost făcută în luna august 2016, nu este un termen până la care se face această procedură administrative. Această deratizare se face periodic sau la sesizările colegilor care îşi desfăşoară activitatea în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv. Până în acest moment nu s-a primit nicio informare sau sesizare legată de prezenţa dăunătorilor în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspetoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Anul trecut s-au făcut investiţii privind amenajările, modernizările, reabilitiările grupurilor sanitare în valoare de peste 160.000 de lei. Dacă vom constata prezenţa rozătoarelor se va dispune o nouă deratizare în perioada următoare. Este foarte posibil ca imaginile respective să fie filmate înainte de modernizarea centrului, iar acest lucru urmând să fie verificat în perioada următoare“, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Dolj.

VIDEO 

Poliţiştii susţin că şi după renovarea centrului şobolanii tot mişună 

Poliţiştii susţin că au sesizat că în arrest mişună şobolanii, dar degeaba. „Condiţiile sunt mizerabile ca peste tot în ţară atât pentru arestaţi, dar mai ales pentru poliţişti. Poliţiştii sunt lăsaţi ultimii pentru că nu interesează pe nimeni cum lucrează sau în ce condiţii îşi desfăşoară activitatea. Conducerea IPJ Dolj cunoaşte aceste probleme de mult, dar nu asta este cea mai importantă  acolo. Inspectorul şef are alte probleme mai importante de făcut, mai exact să distrugă Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Se cunosc aceste probleme de ani buni. Poliţiştii riscă să se îmbolnvănească din cauza şobolanilor care mişună peste tot. Poliţiştii s-au plans de mult de acolo, însă conducerea are o amnezie temporară. Şobolanii sunt blânzi. Sunt obişnuiţi cu oameni şi sunt nişte şobolani foarte de treabă. Sunt ai casei“, a spus Elvis Măceşeanu, preşedinte Sinidicatul Poliţiştilor Dolj.  

              

Oamenii legii au mai declarat că din cauza şobolanilor se pot îmbolnăvi în orice moment. „Există acele probleme semnalate în arest şi astăzi au existat. Ne expunem la riscuri foarte mari că putem să contactăm tot felul de boli pe care putem să le ducem şi la familie. De-a lungul timpului s-au făcut dezinsecţii, deratizări, însă eficenţa lor se pare că nu a fost eficientă. Apar cel puţin şapte sau opt şobolani în fiecare zi, iar din puntul meu de vedere sunt destul de mulţi. Am sesizat conduerea Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă de nenumărate ori în ultimii trei, patru ani de zile, însă numai verbal“ a spus agent şef Gabriel Gârniţă-preşedinte Sindicatul Poliţiştilor Europol

   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite