Petrecere de pensionare cu bucluc. Şase cadre medicale s-au infectat cu SARS-CoV-2, iar acum o întreagă secţie e în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto  Inquam Photos / Bogdan Danescu
Foto  Inquam Photos / Bogdan Danescu

Petrecerea de rămas bunde la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova ar fi avut loc în urmă cu o săptămână, iar participante au fost mai multe infirmiere ale spitalului. Cinci dintre ele, dar şi o asistentă, toate de la Clinica de Chirurgie III, s-au dovedit a fi ulterior pozitive.

Cinci infirmiere şi o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Craiova au fost depistate cu noul coronavirus. Toate cadrele medicale sunt de la Clinica de Chirurgie III a spitalului. Prima măsură luată a fost de a nu se mai face nicio internare pe sectie până când  nu este finalizată ancheta epidemiologică. În Clinică au rămas internaţi 16 pacienţi. O parte dintre aceştia plus celelalte cadre medicale de pe secţie au fost deja testati, iar rezultatele au ieşit negative.Se aşteaptă şi rezultatul celorlalte teste.

Cel mai probabil, infirmierele s-au infectat după ce au participat la o petrecere de rămas bun pentru una dintre angajate care urma să se pensioneze. Femeia a adus de acasă tot felul de delicatese. Infirmierele s-au retras într-o încăpere a spitalului şi au petrecut, uitând de măşti şi distanţa socială.

Infirmiera care urma să se pensioneze pe data de 1 iunie a fost şi ea confirmată pozitiv. Din primele cercetări, se ia în calcul varianta ca una dintre angajate să se fi infectat în afara Spitalului de Urgenţă.

Toate cele şase cadre medicale se află acum internate la Spitalul de Boli infecţioase din Craiova, iar ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite