VIDEO Cursă inedită pe străzile unui orăşel din Cluj: pui de urs urmărit cu maşina de câţiva tineri. „Prima dată când ne confruntăm cu o astfel de problemă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursul a fost urmărit de o maşină. FOTO: Captură video
Ursul a fost urmărit de o maşină. FOTO: Captură video

Un urs a fost filmat sâmbătă seara pe străzile din Câmpia Turzii, judeţul Cluj. Este prima dată când autorităţile se confruntă cu o asemenea problemă. Poliţiştii au căutat toată noaptea ursul, dar nu l-au găsit.

Animalul a fost zărit, ultima dată, în zona Parcului Municipal Berc, însă pe tot parcursul nopţii a fost căutat de lucrătorii de la Poliţie şi Poliţia Locală. Nu se ştie dacă a rămas în zona Parcului Municipal sau dacă, traversând râul Arieş, a plecat spre comunele Viişoara sau Luna, , se arată într-un comunicat al Primăriei Câmpia Turzii. 

Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost informate cu privire la prezenţa puiului de urs în zona Municipiului Câmpia Turzii.

„Rugăm cetăţenii să nu intre în panică şi, în eventualitatea în care zăresc animalul, să NU INTERACŢIONEZE, SUB NICIO FORMĂ CU ACESTA, SĂ NU-L HRĂNEASCĂ ŞI să sune de urgenţţă la 112 sau Poliţia Locală, la telefon 0264/991. Un animal sălbatic poate deveni foarte agresiv şi periculos dacă se simte încolţit, fiind cunoscute nenumăratele interacţiuni cu urşii, care s-au soldat tragic.”, arată autorităţile. 

VIDEO

„Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă şi, cunoscând pericolul pe care un urs liber îl poate reprezenta pentru cetăţeni şi pentru gospodării, am acţionat cu vigilenţă pe tot parcursul nopţii, în vederea identificării şi relocării animalului. Din nefericire, nu am reuşit identificarea ursului şi nici a locaţiei în care s-a îndreptat. Din acest motiv, îi îndemn în special pe cetăţenii din cartierele de case să fie atenţi şi prevăzători şi să ne contacteze, de urgenţă, dacă îl văd. Noi vom continua eforturile să-l găsim şi să-l relocăm într-un loc departe de civilizaţie, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru nimeni”, a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite