Meniul ideal pentru o petrecere în aer liber în zilele toride. Combinaţiile simple recomandate de nutriţionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zilele toride, fie că vorbim de o petrecere în propria grădină sau un picnic la iarbă verde, trebuie să fim atenţi ce alimente alegem pentru un astfel de eveniment. Meniul trebuie să fie simplu, răcoritor, cu produse nealterabile. Iată câteva idei.

Frigăruile pot fi o soluţie minunată atunci când vorbim de un picnic. Puteţi să le faceţi din măsline, brânză, roşii cherry, şuncă sau puteţi alege o combinaţie mai sofisticată din pepene galben, şunca, mozzarella, roşii cherry, andive. 

Bruschetele au şi ele mare succes la o petrecere în aer liber. Puteţi pregăti de acasă compoziţia din roşii, ulei de măsline, usturoi şi busuioc, sare şi puţin piper, iar la picnic doar o pui pe felii de pâine prăjite pe grătar sau, pur şi simplu, cumpărate din comerţ. O altă reţetă de bruschete poate fi din somon afumat, cremă de brânză, smântână, puţin ulei de măsline, sare, piper şi mărar.

Îi puteţi încânta pe cei dragi şi cu nişte gustări mediteraneene: lipii cu humus simplu sau cu ardei copt ori iute,  salată de vinete fără maioneză sau pastă de branză cu verdeţuri. 

Într-un bol mare puneţi fructe: cuburi de lubeniţă şi pepene galben, ananas, struguri, căpşune, cireşe sau, dacă timpul vă permite, puteţi face şi frigărui doar din fructe.

Bineînţeles, de la o petrecere în aer liber nelipsit este grătarul. Sfatul este ca lângă nelipsita carne să aruncaţi pe grătar şi legume: ciuperci, dovlecei, vinete, ceapă, ardei gras şi iute.

Ca desert, nu sunt recomandate prăjiturile cu cremă. Mergeţi mai bine pateuri cu brânză sau gem şi sărăţele.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite