Lia Olguţa Vasilescu, în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Edilul este acuzat de fapte de corupţie: „Aştept să terminăm cu această farsă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de fapte de corupţie
Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de fapte de corupţie

Primarul Craiovei s-a prezentat astăzi la Tribunalul Bucureşt, unde unde dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie se află în fază de cameră preliminară.

Petru Becheru a devenit inamicul public numărul 1 al Liei Olguţa Vasilescu, edilul Craiovei, după ce tânărul i-a făcut plângere la DNA, prin care denunţa nereguli privind lucrările de reabilitare a blocurilor din oraş. Lia Olguţa Vasilescu este cercetată pentru fapte de corupţie, iar astăzi s-a prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Dosarul se află în faza de cameră preliminară.

„Şi eu, şi Liviu Dragnea suntem azi în procedură de cameră preliminară. Trebuie să se termine această procedură, după care urmează Tribunalul, ca să putem să intrăm pe fond, să ne judecăm. Eu abia aştept, vă spun sincer, ca să terminăm odată cu toată această farsă. Am mai fost cu Liviu Dragnea întâmplător în aceeaşi zi chemată şi la DNA , au fost o serie de coincidenţe. Nu ştiu de cine e pusă această farsă la cale, dar este foarte clar că e o farsă, adică e... bătător la ochi. În cazul meu sunt făcute interceptări timp de câteva luni de către SRI, nu apare niciuna la dosar, asta înseamnă că nu a existat nimic care să mă incrimineze şi de denunţător “, a spus primarul Craiovei.

Judecătorul va discuta în camera preliminare aspecte legate de legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriu. „Se discută aspecte legate de legalitatea sesizării instanţei privind rechizitoriul. Am solicitat să fie îndepărtate mai multe probe. Noi am considerat că denunţurile sunt neconforme cu normele de procedură. Obiectăm în privinţa respectării dreptului la apărare, obiectăm în privinţa interceptărilor din dosar, considerăm că au fost realizate cu încălcarea unor drepturi fundamentale, precum cel privitor la viaţa privată. Avem obiecţiuni de procedură care se vor discuta şi urmează ca instanţa să decidă dacă dosarul se va întoarce la parchet sau va merge la instanţa de judecat “, a precizat avocatul lui Lia Olguţa Vasilescu, Radu Marinescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite