Şofer fără permis şi băut, oprit cu focuri de armă de poliţişti. Ce a declarat în faţa oamenilor legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul a fost prins cu focuri de armă Foto: Arhiva
Şoferul a fost prins cu focuri de armă Foto: Arhiva

Viorel Ionescu, în vârstă de 18 ani, din comuna doljeană Pleniţa, a pus aseară pe jar poliţia. Deşi avea permisul suspendat, s-a urcat la volanul maşinii sale-un BMW şi a plecat la plimbare.

Aventura tânărului de 18 ani s-a încheiat cu focuri de armă trase de oamenii legii. Poliţiştii au pornit în urmărire imediat cum au văzut că şoferul nu a oprit la semnalele lor. „Oamenii legii au procedat la urmărirea vehicului, totodată somând şoferul să oprească. La un moment dat acesta a abandonat autoturismul şi a fugit pentru a-şi asigura scăparea. Întrucât nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, pentru reţinerea conducătorului auto, un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Pleniţa, a executat 4 focuri de avertisment în plan vertical, astfel reuşindu-se prinderea şi imobilizarea suspectului“, a spus Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Şoferul le-a spus poliţiştilor că a fugit pentru că nu avea permis de conducere. 

Viorel Ionescu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Şoferul are mai multe dosare penale: conducerea fără permis, conducere auto neîmatriculat, refuz recolate probe biologice.

Şoferul a fost testat aseară cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Băileşti unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite