Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a făcut parte din completul care a anulat condamnarea lui Dinel Staicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea arestată pentru luare de mită şi trafic de influenţă a făcut parte din completul care a anulat condamnarea lui Dinel Staicu. Omul de afaceri a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Dinel Staicu a atacat sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti cu o contestaţie în anulare. Pe data de 22 februarie 2012, un complet din care făcea parte judecătoarele Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, a decis încetarea procesului penal pornit împotriva omului de afaceri craiovean, anularea mandatului de executare a pedepsei emis pe numele acestuia şi a dispus punerea de îndată în libertate a condamnatului, întrucât există autoritate de lucru judecat, în sensul că o altă instanţă s-a pronunţat pe acuzaţiile aduse acestuia.

Judecătoarele care au hotărât suspendarea pedepsei lui Dinel Nuţu (fost Staicu) au fost chemate la DNA. Veronica Cîrstoiu, Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarică, au fost cercetate pentru abuz în serviciu în legătură cu modul în care au decis anularea deciziilor anterioare ale instanţelor prin care Dinel Staicu a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Direcţia Naţională Anticorpuţie a dispus scoaterea de sub urmărire penală a celor trei judecătoare, care, în paralel, erau verificate disciplinar de către Consiliului Superior al Magistraturii. 

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, Florin Cergan, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Magistrata este acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite