Articol publicitar

Între 25 august şi 1 septembrie. Craiova devine capitala păpuşilor gigant la Festivalul Puppets Occupy Street

0
0
advert

Păpuşi gigant, zeci de companii de teatru stradal şi sute de artişti din 20 de ţări se reunesc, din 25 august 2022, la Craiova, la al doilea cel mai mare festival de păpuşi şi arta animaţiei din Europa.

Între 25 august şi 1 septembrie, artişti independenţi din toate colţurile lumii vor invada străzile Craiovei, într-o explozie de creaţie, lumină şi culoare, la cel mai frumos festival din Europa dedicat artei animaţiei - Puppets Occupy Street.

Finanţat de Primăria Craiova şi organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri, Festivalul Puppets Occupy Street este renumit pentru parada păpuşilor gigant, ce are loc în fiecare an pe străzile Craiovei, pe 25 august şi 1 septembrie. Înalte de peste 5 metri şi lungi de 13 m, păpuşile sunt unicat, spectaculoase şi originale şi sunt create special pentru fiecare ediţie.

Timp de 8 zile, peste 400 de spectacole, ateliere creative, expoziţii, concerte şi multe alte evenimente sunt programate în toate zonele centrale ale Craiovei, în cartiere, dar şi în cele mai frumoase parcuri – Parcul Nicolae Romanescu şi Grădina Botanică, renumite în toată lumea pentru istoricul lor, ineditul spaţiilor şi diversitatea florilor.

advert

Tema ediţiei din acest an a festivalului Puppets Occupy Street – Carnivale este generoasă şi provocatoare, deopotrivă, stimulând creaţia în direcţii nebănuite, fiind în strânsă corelare şi cu tematica primei ediţii a celui mai mare festival din sudul ţării IntenCity, ce va avea loc la Craiova, în zilele de 26, 27 şi 28 august. Programat special în aceeaşi perioadă cu Puppets pentru a reda explozia de trăiri a oraşului, IntenCity reuneşte, pe scena stadionului de fotbal Ion Oblemenco, mari artişti internaţionali precum Luis Fonsi, Thomas Anders and the Modern Talking Band, East 17, Ricchi e Poveri, Sandra, Clean Bandit, Nati Natasha, Jason DeRulo, Paul van Dyk, sau Afrojack.

Festivalul Puppets Occupy Street a debutat la Craiova în anul 2014, cu ediţia pilot la care au participat 23.000 de spectatori. În următori ani, temele s-au succedat surprinzător, fiind dedicate elementelor vitale: Apă, Foc, Aer şi Pământ. Festivalul Puppets Occupy Street a fost distins, în 2019, cu Premiul special pentru teatru de păpuşi şi marionete acordat de senatul UNITER.

Mai multe - Craiova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite