Inginerul care cultivă tomate medicinale pentru diabetici. „Conţinutul de licopen şi antioxidanţi este de cinci ori mai mare decât la o roşie normală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inginer din comuna doljeană Perişor cultivă de mai bine de cinci ani în serele lui roşii pentru diabetici, pe care le vinde la preţuri asemănătoare cu cele de import. Marian Baronescu susţine că tomatele au un conţinut mare de licopeni, mai exact de 5-7 ori mai mari decât cele normale.

Inginerul din comuna doljeană Perişor susţine că licopenul din roşii este un antioxidant puternic care ajută la refacerea ficatului şi este bun pentru lupta împotriva bolilor cardiovasculare. Marian Baronescu a mai precizat că tomatele pot fi consumate şi de diabetici pentru că au un conţinut scăzut de zahăr.

„Conţinutul de licopen şi antioxidanţi e de cinci ori mai mare decât o roşie normală. Ce face licopenul pentru sănătatea omului, reface ficatul, curăţă venele şi menţină celula tânără. Seminţele din interiorul roşiei trebuie să fie verzi, iar dacă alegi să mănânci sănătate nu ai cum să te îmbolnăveşti“, a povestit inginerul Marian Baronescu. 

Imagine indisponibilă

Roşile pentru diabetici sunt vândute ca cele de import

Vinde roşii vindecătoare

Inginerul Marian Baronescu a mai precizat că în momentul când a intrat cu roşile medicinale pe piaţă oamenii au fost reticienţi, dar acum situaţia este cu totul alta. „Este bine să ştim că toate bolile din ziua de astăzi sunt rezultatul a ceea ce consumăm. Pentru a putea avea un organism sănătos este bine să mâncăm 4 sau 5 roşii dimineaţa. Au un gust dulce acrişor, un pic acidulat, şi de culoarea ciocolatei, dar sunt vindecătoare“, a mai spus fermierul din Dolj. 

Imagine indisponibilă

Roşile au un conţinut mare de licopeni 

Roşiile medicinale se vând la preţuri asemănătoare cu cele de import, cinci lei kilogramul. Tomatele sunt recunoscute chiar şi de specialişti care ne sfătuiesc să le consumăm cu încredere. „Roşiile pentru diabet, dar şi castraveţii  amari sonţin aminoacizi si nutrienţi necesari pentru o dietă. Roşiile au un conţinut mare de licopeni, iar castraveţii amari conţin aminoacizi cât insulină“, a declarat Oana Cătănoiu, nutriţionist.   

Imagine indisponibilă

Roşile sunt bune pentru diabetici pentru că au un conţinut scăzut de zahăr

Inginerul Marian Baronescu a mai precizat că românii au uitat să mănânce sănătos, dar trebuie să înveţe că atunci când aleg produsele unui fermier ştiu absolut totul despre modul cum au fost cultivate şi crescute.     

Imagine indisponibilă
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite