Imagini de coşmar în localurile din centrul Craiovei. „Clienţii habar n-au ce este în spatele tejghelelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO / Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj
FOTO / Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj

Ultimul control al angajaţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj a scos la iveală în ce condiţii se prepară meniurile. Şapte baruri şi restaurante din Craiova au fost imediat închise.

Mâncare expirată, vase ruginite, gongi în spaţiile de depozitare, frigidere stricate... sunt doar câteva dintre neregulile depistate de angajaţii CJPC Dol. Comisarii au verificat localurile din centrul Craiovei, acolo unde este cel mai mare vad. 

În total, 11 restaurante, baruri şi pub-uri au fost verificate, iar 7 dintre ele au fost închise temporar. 

GALERIE FOTO CU NEREGULILE DIN CENTRUL CRAIOVEI

"Peste tot am găsit nereguli, însă în unele locaţii era o mizerie de nedescris. Din păcate, clienţii habar n-au ce este în spatele tejghelelor", au declarat comisarii care au fost în control.

Aceştia au aplicat 15 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 137.000 lei şi 7 avertismente, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe. 

În plus, s-a dispus oprirea temporară a prestarii de servicii, pentru 7 unităţi, până la remedierea deficienţelor constatate.

Într-un comunicat remis presei se arată care au fost cele mai importante nereguli constatate:

"depistarea unor produse şi proceduri nesigure; 

lipsa elementelor de identificare şi a datei de valabilitate de pe etichete; 

utilizarea veselei şi a unor agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, prezenţa insectelor târâtoare în spaţiul de depozitare,

utilizarea unor mijloace de măsurare neomologate, 

practici comerciale incorecte, 

comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale depăşită

lipsa autorizaţiei de funcţionare emisă de Primărie, pentru prestarea serviciilor de alimentaţie publică.

neafişarea codului unic de înregistrare la registrul comerţului; 

lipsa verificării metrologice pentru cântarele utilizate; 

deficienţe de informare în listele meniu cu privire la alergeni, gramaje, produs din produs decongelat; 

nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare a materiilor prime

utilizarea unui produs pe bază de grăsimi vegetale în locul ingredientului ”frişcă” menţionat în listele meniu;

modificarea stării termice a produselor; 

nerespectarea vecinătăţii produselor din categorii diferite, în acelaşi spaţiu frigorific".

CJPC Dolj a precizat că acţiunea de control va continua şi în alte localuri din Craiova.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Putin, pe urmele lui Hitler. Invadarea Poloniei din 1939 versus invadarea Ucrainei din 2022

Diferenţa uriaşă dintre orarul unui elev din Danemarca şi cel stufos, românesc. „Noi, părinţii, nu reacţionăm”

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite