Genică Boerică, dat în urmărire internaţională. Omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar de spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Genică Boerică a fost dat în urmărire internaţională
Genică Boerică a fost dat în urmărire internaţională

Controversatul om de afaceri din Craiova a fost dat în urmărire internaţională. Magistraţii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie l-au condamnat defintiv la 10 ani şi 3 luni de închisoare cu executare.

Genică Boerică nu a mai fost găsit de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj şi a fost dat imediat în urmărire internaţională. Controversatul om de afaceri a fost arestat în anul 2004, iar un an mai tâzriu a fost trimis în judcecată alături de  Florentin Şargarodschi, Elena Popa, Vasile Stănescu, dar şi patru egipteni - Nassar K.A.A. Mohamed, El Kholy H. Nashat, El Tembedawy M. Khaed şi El Araby M. Abdou, doi iordanieni - Ayyoub A.H.H. Bassem şi Al Switi A.M.A. Nail, un iranian - Honar Sood Monfared Mostafa şi irakianul Abdulhameed G. Shaban. 

Genică Boerică a fost condamnat iniţial la opt ani de închisoare, însă, în 2006, Curtea de Apel Bucureşti a hotărat sa trimita dosarul pentru rejudecare la Tribunalul Capitalei.

Dosarul în care Boerică a fost trimis în judecată, alături de alte 11 persoane, se referă la obţinerea ilegală de restituire de TVA în valoare de 13,5 milioane de lei. Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la 10 ani şi 3 luni de închisoare.

Vasile Stănescu, soţul cântăreţei Niculina Stoican, a rămas cu pedeapsa de şase ani de închisoare.

Mai citeşte şi:

Controversatul om de afaceri Genică Boerică, condamnat la închisoare pentru returnări ilegale de TVA

Niculina Stoican şi-a vizitat soţul în arestul IPJ Gorj

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite