Fugarul Genică Boerică, condamnat la 21 de ani şi 9 luni de închisoare, a cerut contopirea pedepselor. Instanţa i-a admis cererea şi l-a scăpat de 12 ani de detenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Genică Boerică a fost condamnat defintiv în patru dosare penal la 21 de ani şi 9 luni de închisoare, însă omul de afaceri a cerut la Tribunalul Dolj contopirea pedepselo. Instanţa i-a admis cererea şi a dispus ca Boerică să execute pedeapsa de zece ani şi trei luni de închisoare.

Primul dosar în care a fost condamnat Genică Boerică la închisoare cu suspendare fost în anul 2013 într-un dosar în care a fost acuzat că a accidentat un pieton care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Omul de afaceri a accidentat pe data de 26 mai 2011 un tânăr care traversa strada pe trecerea de pietoni într-un cărucior cu rotile. Boerică a fugit, dar fost prins mai târziu.

Omul de afaceri Genică Boerică a fost condamnat din nou în anul 2014  la 10 ani de închisoare cu executare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA de peste 4,5 milioane de euro. Acesta a fugit din ţară înainte să fie condamnat şi timp de 3 ani a fost căutat prin Interpol, însă în 2017 a fost prins la Milano.

În anul 2014, Genică Boerică a fost condmant în lipsă în cel de-al treilea dosar la 6 ani de închisoare tot pentru returnări ilegale de TVA. Procurorii DIICOT au stabilit că Genică Boerică împreună cu alte trei persoane au obţinut returnări ilegale de TVA în valoare de 2,65 milioane de lei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj.

Doi ani mai târziu, în noiembrie 2016, aceleaşi Genică Boerică a fost condamnat tot în lipsă la 6 ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe grave. Inculpatul a fost acuzat că a participat la înşelarea mai multor firme de leasing, iar prejudiciul total a fost stabilit la  9.830.065 de euro.

Omul de afaceri Genică Boerică a fost condamnat în total la  la 21 de ani şi 9 luni de închisoare, însă a cerut la Tribunalul Dolj contopirea pedepselor, iar cererea a fost acceptată şi instanţa a stabilit ca acesta să execute 10 ani de închisoare. Hotărârea dată pe 26 iunie nu este definitivă şi poate să fie atactă la Curtea de Apel Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite