FOTO VIDEO Ţăranii fără bon fiscal îşi pot vinde legumele doar cu certificatul de producător: „Noi avem nevoie de atestat? Produsele noastre sunt 100% româneşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţăranii îşi pot vinde în continuare legumele la tarabă în baza unui certificate de producător valabil. Legea a intrat în vigoare la începutul lunii mai.

Ţăranii au declarat că noua Lege a Pieţelor, care a intrat în vigoare de la 1 mai le-a complicat activitatea. „Sunt multe documente de făcut, iar din punctul meu de vedere este pierdere de timp. Noi avem nevoie de atestat? Produsele noastre sunt 100% româneşti. Din luna mai tot mai mulţi ţărani au renunţat să mai vină cu legume la piaţă. Nimeni nu ne-a întrebat niciodată câţi bani ne rămân nouă în buzunar după ce muncim toată vara. Suntem vai de capul nostru, dar nu avem ce să facem. Poţi să trăieşti în România cu o pensie de 350 de lei?“, a spus Lucreţia Florea, în vârstă de 74 de ani, din comuna doljeană Almăj.

Ţăranii îşi pot vinde legumele doar cu certificat de producător

Agricultorii care au certificat de producător nu mai sunt obligaţi să deţină aparate de marcat fiscale. „Vindem puţin, dar avem taxe peste taxe. Eu mi-am luat certificate de producător, dar degeaba. Credeţi că interesează pe cineva? Cei de la guvernare ar trebui să încerce să ne ajute pe noi ţăranii, dar ei nu fac altceva decât să ne încurce. Produsele noastre care sunt 100% româneşti ar trebui să fie promovate mai mult. Ne-am săturat să vedem legume şi fructe aduse din import“, a declarat Maria Purcărea.

VIDEO

Ţăranii pot să îşi vândă legumele doar cu certificat de producător

Ministerul Agriculturii că femierii care nu nu au certificat de producator, dar erau înregistraţi doar la primării ca mici comercianţi trebuie să figureze acum şi la Registrul Comerţului.

Ţăranii îşi pot vinde legumele doar cu certificat de producător

Mai citeşte şi

FOTO Produsele tradiţionale atestate devin rarităţi, din cauza birocraţiei. În Dolj, din 17 producători nu a mai rămas nici măcar unul. Consilierii agricoli susţin că au mers acasă la producători să îi convingă de avantajele unui astfel demers, însă degeaba. Oamenii au declarat că produsele atestate tradiţionale vor dispărea în câţiva ani din cauza birocraţiei

FOTO Pepenii româneşti îşi pierd renumele din cauza „falsurilor“: „Acum se vând lubeniţe de Grecia sub denumirea de Dăbuleni“.Agricultorii din celebra localitate producătoare de lubeniţă se plâng că în pieţele marilor oraşe sunt vânzători care folosesc pe nedrept „brandul Dăbuleni“. Producătorii atrag atenţia că adevăratele lubeniţe de Dăbuleni vor ajunge pe piaţă abia peste două săptămâni.



 

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite