FOTO VIDEO Preotul din Dolj care s-a sinucis era în pragul divorţului şi gândul l-a împins dincolo de marginile disperării. „Avea probleme cu soţia şi l-au afectat“

0
0
Preotul Silviu Neagu s-a spânzurat în curtea casei sale
Preotul Silviu Neagu s-a spânzurat în curtea casei sale

Preotul Silviu Neagu s-a spânzurat sâmbătă de un copac din curtea casei din comuna doljeană Ostroveni. Rudele susţin că era în pragul divorţului, iar în ultima vreme era tot mai abătut.

Trupul fără viaţă al preotului a fost descoperit chiar de un angajat la bisericii care a venit de dimineaţă să îl viziteze. Slujitorul Domnului a fost văzut ultima oară joi seara de către prieteni, care au declarat că era extrem de abătut. „Nu îmi vine să cred că preotul nostru a decis să îşi pună capăt zilelor. El era întotdeauna împotriva acestor lucruri şi ne învăţa pe toţi să preţuim viaţa. Ceva s-a întâmplat cu el cu siguranţă. Era un om vesel şi ne ajuta atunci când aveam nevoie. De câteva zile am văzut că era mai abătut, dar am crezut că nu este atât de grav şi nu l-am întrebat nimic “,a  povestit un localnic.

Rudele preotului au povestit cu lacrimi în ochi că se afla în pragul divorţului, iar gândul că poate să îşi piardă familia l-a împins dincolo de marginile disperării. Silviu Neagu a lăsat un bilet de adio în care a explicat motivul sinuciderii şi şi-a cerut iertare lui Dumnezeu. „Şi-a hotărât singur soarta. Avea probleme cu soţia şi l-au afectat. Înainte să recurgă la acest gest necugetat a lăsat un bilet de adio de şaşe pagini, iar acolo a scris totul. Şi-a cerut iertare de la copii, părinţi, prieteni, dar mai ales de la Dumnezeu. Soţia l-a ameninţat cu divorţul, iar acest lucru l-a afectat foarte mult. Era preot, dar avea o fire sensibilă“, a declarat unchiul preotului Silviu Neagu.

Preotul a slujit biserica timp de 14 ani, iar comunitatea îl vedea ca pe un om respectabil. Silviu Neagu era căsătorit şi avea doi copii. 

Oamenii din comuna Ostroveni cred că acum localitatea este blestemată. „Din bătrâni se ştie că dacă un preot îşi pune capăt zilelor nu este un lucru bun. Peste comuna noastră s-a abătut acum un blestem şi o să vedeţi acest lucru. Este mare păcat să recurg la un astfel de gest, iar cu atât mai rău este dacă eşti preot. Eu l-am văzut duminica trecută la biserică şi era vesel şi nu mi-am dat seama că are probleme, dar fiecare om are secretele lui“, a mai povestit un localnic.

Reprezentanţii Mitropoliei Oltenia au precizta că preotul Silviu Neagu nu a dat semne că are avea nevoie de sprijin. „Este o situaţie mai mult decât regretabilă şi ne rugăm pentru familia părintelui să îi ajute Dumnezeu să depăşească momentul acesta greu din viaţa lor. Părintele avea un comportament normal, era un părinte bun şi nu a dat semne că ar avea nevoie de sprijin, avea duhovnic, se spovedea“, a precizat  purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, Ioniţă Apostolache. 

Un preot a fost găsit spânzurat la el acasă. Slujitorul Domnului a lăsat un bilet de adio


„Nu suntem proşti!“ Răspunsul unui general american după ce a fost întrebat dacă ar accepta un ordin „ilegal“ de la Trump să lanseze arme nucleare

  

Mai multe - Craiova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite