FOTO 5000 de salcâmi au fost plantaţi în localitatea doljeană Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5000 de puieţi de salcâmi au fost plantaţi în localitatea Călăraşi din Dolj
5000 de puieţi de salcâmi au fost plantaţi în localitatea Călăraşi din Dolj

400 de voluntari au plantat astăzi pe o suprafaţă de un hectar 5000 de puieţi de salcâmi în localitatea Călăraşi din judeţul Dolj. 400 de voluntari au participat la acţiune.

Comuna Călăraşi din Dolj este recunoscută pentru solurile nisipoase, iar astăzi în zonă au fost plantaţi 5000 de puieţi de salcâmi. La acţiune au participat 400 de voluntari, iar proiectul a fost intitulat „Ajutăm România să respire - O aniversare cât o plantare”.

Parteneri la această acţiune au fost: ACCES OLTENIA, AIESEC Craiova, Şcoala Postliceală Sanitară Sf.Ştefan, Mereu pentru Europa, Universitatea din Craiova prin Facultatea de Horticultură, C.N. Gheorghe Chiţu, Palatul Copiilor Craiova prin Filialele Bechet şi Dăbuleni, PETROM S.A. Craiova, CUMMINS GENERATOR Craiova.

10.000 de puieţi vor fi plantaţi pe data de 25noiembrie în localitatea doljeană Greceşti pe o suprafaţă de două hectare. La eveniment şi-au anunţat prezenţa aproximativ 650 de voluntari.  „Ne întoarcem la Greceşti pentru a planta cerul în pământ, în aşteptarea copăcelului care se va ridica mai apoi la cer, fixând, în acelaşi timp, pământul. Acolo unde greşelile trecutului  au provocat atâtea calamităţi prezentului, faptele bune ale prezentului vor garanta o lume ocrotită de natură şi nu una pierdută în deşert viitorului. Plantăm pe un teren cu risc mare de alunecare. Solul se va fixa şi se vor forma perdele de protecţie. În timp, pădurile vor redeveni păduri, iar oamenii...oameni, cu lecţia propriilor pierderi, din propriile greşeli, învăţată. Să “plantăm fapte bune în România” nu mai reprezintă o datorie sau o necesitate, ci devine o înţelegere corectă a lumii în care trăim, în care o şansă pentru natură este, de fapt, o şansă pentru noi înşine! “, a precizat Marlena Melinescu, coordonator local Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite