FOTO O toaletă în formă de capelă a fost construită în curtea unei biserici din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toaleta în formă de capelă a fost construită din fonduri europene
Toaleta în formă de capelă a fost construită din fonduri europene

Toaleta modernă este situată chiar la intrarea în curtea bisericii, în faţa lăcaşului de cult. Enoriaşii au declarat că după părerea lor imobilul este o capelă, însă în momentul când au aflat cu adevărat ce este şi-au făcut cruce de trei ori şi au mers mai departe.

Biserica Sfântul Nicolae Belivacă este foarte aproape de centrul oraşului şi a fost ridicată în anul 1794. În ultima perioadă se degradase, iar Arhiepiscopia Craiova a obţinut peste un milion de euro din finduri europene, pentru refacerea lăcaşului de cult. Toaleta din curtea bisericii arată exact ca o capelă şi este mai tot timpul închisă cu cheia.''Acum lăcaşul de cult arată foarte bine. Ştiu că au muncit foarte mult la restaurare. Nu am ştiu că toaleta este în formă de capelă. M-am gândit că trebuie să fie ceva în clădirea micuţă din curtea bisericii, dar nu mi-am dat seama ce este.'', a spus Ionela Tudor.

Toaleta capelă este subiect tabu 

Nici preotul  Bisericii Sfântul Nicolae Belivacă şi nici Mitropolia Oltenia nu au vrut să vorbească despre toaleta în formă de capelă construită pe fonduri europene.''Eu nu înţelg cum preotul a dat voie să se ridice o capelă în formă de toaletă. El ar trebui tras la răspundere. Eu am trecut pe lângă acest imobil de două ori şi m-am închinat. Am crezut că este ceva sfînt.'', a spus o craioveancă.

Mitropolia Oltenia a accesat un proiect european în valoare de un milion de euro pentru restaurarea Bisericii Sfântul Nicolae Belivacă. Lăcaşul de cult situat pe strada Amaradiei din Craiova este monument istoric.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite