FOTO Fetiţa care s-a născut cu picioarele întoarse la spate a făcut primii paşi cu ajutorul unor proteze. Denisa: „Vreau să fiu un copil normal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denisa Pîrvu, în vârstă de 6 ani, din comuna doljeană Sopot, nu ştie ce înseamnă să alergi sau să mergi normal. Fetiţa s-a născut cu o malformaţie congenitală, având labele picioarelor întoarse la spate.


Fetiţa cu părul negru şi ochii mari este toată un zâmbet. Este greu de creazt că Denisa, născută cu o boală gravă, a trecut deja prin 15 operaţii. Părinţii micuţei au povestit că au reuşit să strângă banii necesari pentru a putea cumpăra protezele performante. Copila a făcut primii paşi. „Banii i-am făcut rost din donaţii. Sunt mulţi oameni care ne-au ajutat, iar astfel Denisa a putut să facă primii paşi. Protezele şi ortezele performante au costat peste 7000 de lei. Fetiţa mea visează să poată alerga alături de frăţiorii săi. Dumnezeu ne-a ajutat să putem merge mai departe“, a declarat  Elena Ivan, mama fetiţei care s-a născut cu picioarele întoarse la spate.

image

„Vreau să fiu un copil normal“

Denisa, fetiţa cu picioarele întoarse la spate, se roagă zilnic la Dumnezeu să facă o minune şi să poate fi un copil normal. În momentul în care a făcut primii paşi cu ajutorul ortezelor, fetiţa de doar 6 ani a început să plângă. „Vreau să fiu un copil normal. Am putut să stau în picioare. Sper să mă fac bine. Este greu să nu poţi să mergi“, a povestit Denisa.

image

Un astfel de caz se intalneste o data la o mie de nou-nascuti, conform statisticilor medicale. „Nu i-am acordat nici măcar o şansă în momentul în care am văzut-o. Avea picioarele perfect ţepene. Cu ajutorul acestor proteze performante o să poată să meargă. Trebuie să ajutăm acest copil minunat“, a precizat profesorul Florin Gherghina, medicul fiziokinetoterapeut.



Denisa are nevoie de recuperare medicală, dar şi de alte proteze şi orteze performante în momentul în care o să crească. Părinţii au povestit că vor face tot posibilul să îşi vadă fetiţa mergând. „Nu ştiu de unde o să facem rost de bani, dar o să reuşim. Nu putem să ne dăm bătuţi. Denisa are dreptul la o viaţă normală. În momentul în care a făcut primii paşi am crezut că visez. Le mulţumim celor care au fost alături de noi şi au ajutat acest copil să îşi îndeplinească un vis“, a povestit tatăl Denisei.          

image

Persoanele care vor să o ajute pe Denisa pot face donaţii în contul în lei RO84VBBU2511DJ2845702701 deschis pe numele IVAN ELENA la VOLKSBANK.

Mai citeşte şi

Fetiţa care s-a născut cu picioarele întoarse la spate se pregăteşte de a şaisprezecea operaţie. Părinţii: „A fost la un pas de moarte, dar e o luptătoare“
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite