FOTO Afacere de weekend la modă: ursitoare profesioniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ursitoarele la botez sunt o nouă modă în România, iar părinţii plătesc bani frumoşi pentru a face un adevărat spectacol din creştinarea copiilor.

Patru tinere din Craiova au pus în luna martie pe picioare o afacere cu ursitoare, iar acum povestesc că au şi câte şapte spectacole la sfârşit de săptămână. Preţul unei reprezentanţii porneşte de 300 de lei şi poate ajunge la 600 de lei. Pentru ca astfel de evenimente să aibă succes, ursitoarele au angajat şi un regizor care le ajută să transforme cerinţele părinţilor în ziua botezului  în adevărate basme. „Este o meserie frumoasă, iar faptul că mai tot timpul suntem în mijlocul copiilor este o mare bucurie. Trupa noastră, <<Ursitoare de Poveste>>, se bucură de succes. La fiecare spectacol am dat dovadă de profesionalism  şi ne-am făcut treaba ca la carte. Versurile noastre sunt amuzante. Repetăm destul de mult pentru fiecare spectacol, fiindcă vrem să venim cu ceva nou. Costumele sunt făcute de noi şi, după cum vedeţi, sunt desprinse din poveste şi ne conferă un aer aparte”, a povestit Carmen Sîrbu, în vârstă de 24 de ani, membru în trupa „Ursitoare de Poveste”.

image

Trei zâne şi vrăjitoarea rea

Părinţii vor să influenţeze destinul copiilor şi le cer ursitoarelor să le ureze un viitor asemănător unor personaje celebre şi bogate. „Ne cer să le ursim o carieră strălucită, bani şi sănătate. Spectacolul diferă de la caz la caz. Noi avem două spectacole pentru clienţi: unul cu trei zâne şi o vrăjitoare, iar altul tot cu trei zâne şi o vrăjitoare, dar şi două mascote, Mickey şi Minnie. Textele sunt rimate, iar noi ne completăm între noi. De obicei, show-ul este 60% text de bază şi 40% improvizaţie, iar povestea poate fi personalizată.  La fiecare spectacol există şi o ursitoare rea, care la finalul evenimentului este dată afară de la petrecere. Totul este în mod simbolic, pentru ca binele să învingă răul”, a spus Melania Neaţu, vrăjitoarea rea din trupă. 

image

“Ursitoarele de Poveste” sunt Andra Vasile (20 de ani), Carmen Sîrbu (24 de ani), de meserie actriţă, Melania Neaţu (24 de ani), operator facturare, şi Andreea Munteanu (21 de ani). Rolul mascotelor Mickey şi Minnie este interpretat de tinere angajate cu ziua. “Ursitoarele de Poveste” spun că afacerea merge binişor şi le că ajută să-şi rotunjească veniturile.

  

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite